Τι είναι ο εσωτερικός κανονισμός;

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου, οι μαθήτριες/ μαθητές του σχολείου συζήτησαν με τη Σύμβουλο Σχολικής Ζωής, κ. Δημητρακοπούλου, για τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές ενημερώθηκαν και συζήτησαν και έλυσαν τις απορίες τους σε διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του σχολείου. Οι ιδέες και οι σκέψεις συνοψίζονται στο παρακάτω βίντεο:

Ομήρου Οδύσσεια από την Εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς»

📌 το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

στο Αμφιθέατρο 1ου Λυκείου Μίκρας

στις 20:00

παρουσιάζεται η  Ομήρου “Οδύσσεια” από την Εταιρεία θεάτρου «Μικρός Βορράς».

Μια παράσταση για εφήβους

Περισσότερα

Απαλλαγή μαθητριών/ μαθητών από τα Θρησκευτικά

Σύμφωνα με την τροποποίηση της υπ’ αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Β’ 2005) ως προς το άρθρο 25 “Απαλλαγή μαθητών/τριών από την ενεργό συμμετοχή στα Θρησκευτικά”:

Οι μαθητές/τριες  μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να απαλλαγούν από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στον/στη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας.

Η αίτηση υπογράφεται και από τους δύο γονείς/ κηδεμόνες του/της. Μόνον στην περίπτωση που η γονική μέριμνα ασκείται από τον ένα γονέα, αρκεί η υπογραφή του/της ασκούντος/ούσης τη γονική μέριμνα.

Η αίτηση, με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής και των δύο γονέων/κηδεμόνων του/της, παραλαμβάνεται από τον/τη Διευθυντή/ ντρια του σχολείου εντός αποκλειστικής χρονικής προθεσμίας που διαρκεί από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την πέμπτη ημέρα μετά την έναρξη των μαθημάτων κάθε σχολικού έτους (Παρασκευή 15 Σεπτεπμβρίου 2023).

Αγιασμός Σχολικού Έτους 2023-2024

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, στις 10.15, θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός του 1ου Γυμνασίου Μίκρας. Οι μαθήτριες/μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 10.00 π.μ.

Μετά τον αγιασμό θα δοθούν τα βιβλία για τη νέα σχολική χρόνια, οπότε καλό θα είναι οι μαθήτριες/ μαθητές να έρθουν με τις τσάντες τους.

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής μαθητών/τριών, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή
να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. –
Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2023-24, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-segeniko-kai-epaggelmatiko-lukeio , συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 28η Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και την 07η Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Β΄ΤΑΞΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ
04/09/2023
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΡΙΤΗ
 05/09/2023
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ
06/09/2023
ΦΥΣΙΚΗ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ
 07/09/2023
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

 

Οι εξετάσεις των μαθημάτων θα ξεκινούν στις 8.15 π.μ.

Η ύλη των μαθημάτων είναι η ίδια με αυτή των εξετάσεων του Ιουνίου 2023.

 

                                                                                               Τρίλοφος, 27/06/2023

Εγγραφή στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2023-2024- Ενημέρωση γονέων/κηδεμόνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στο 1ο Γυμνάσιο Μίκρας για το Σχολικό Έτος 2023-2024 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 19/06/2023 και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 29/06/2023 στις 12.00 το μεσημέρι.

Για την εγγραφή απαιτούνται:

  • Μια μικρή πρόσφατη φωτογραφία.
  • Δήλωση ατομικών στοιχείων μαθητή συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη.

ΚΑΡΤΕΛΑ-ΜΑΘΗΤΗ_ΕΓΓΡΑΦΗ_2022_23

  • Υπεύθυνη δήλωση για την κηδεμονία συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ_2022_2023

  • Συμπληρωμένο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή από γιατρό το αργότερο μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2022-23 (12/09/22). 

ΑΤΟΜΙΚΟ-ΔΕΛΤΙΟ-ΥΓΕΙΑΣ-ΜΑΘΗΤΗ 

Για όσους μαθητές/μαθήτριες υπάρχει γνωμάτευση- διάγνωση από ΚΕΔΑΣΥ (πρώην ΚΕΣΥ) ή άλλο ιατροπαιδαγωγικό φορέα παρακαλείσθε να προσκομίσετε αντίγραφό αυτής στο σχολείο.

Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι όσοι δικαιούνται και επιθυμούν παράλληλη στήριξη /ΕΒΠ/σχολικό νοσηλευτή για το παιδί τους, η προθεσμία υποβολής αίτησης στο σχολείο είναι έως 29 Ιουνίου 2023.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 2,5 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ:

  1. ΑΙΤΗΣΗ 
  2. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ
  3. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΠΟΓΑΡΦΙΚΟΥ, ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ
  4. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
  5. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟΥ

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ

Μια βόλτα στο Μουσείο των Ζωντανών Αγαλμάτων

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας της Α΄ Γυμνασίου αναλαμβάνουν το εξής πρότζεκτ: α) απομνημονεύουν αρχαία γνωμικά και φράσεις από λεξικά και ιστοσελίδες και τα δραματοποιούν με τη μέθοδο του λεκτικού και κινητικού μοτίβου και β) αναπαριστούν με το σώμα τους εικόνες από αρχαία ελληνικά αγγεία που υπάρχουν στο βιβλίο της Ιστορίας της Α΄ Γυμνασίου ή σε άλλο εποπτικό υλικό του διαδικτύου. Με όχημα το θέατρο, οι μαθητές/τριες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τα εξωγλωσσικά και παραγλωσσικά γνωρίσματα του λόγου και το σώμα τους στην προσέγγιση και κατανόηση του αρχαιοελληνικού κόσμου. Με αυτόν τον τρόπο, το μάθημα γίνεται παιχνίδι. Τεχνική επιμέλεια: Ζωή Ταυλαρίδου

 
 

Ταξίδι στην Ελλάδα του σχολείου

Η Γ΄ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Τριλόφου σάς παρουσιάζει ένα νοερό ταξίδι στην Ελλάδα. Τα παιδιά ονειρεύονται, ελπίζουν, προσδοκούν… πως κάποτε θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο μέσα από τους χάρτες και τις εικόνες αλλά και στην πραγματικότητα. Το ταξίδι αυτό το έλαβε σάρκα και οστά στο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Γ΄ Γυμνασίου. Ευχαριστούμε τους γονείς και τη διεύθυνση του σχολείου για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ζωή Ταυλαρίδου

Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες του τμήματος Γ3.

https://www.youtube.com/watch?v=JQVOqWV2vZs

Εργασίες μαθητριών και μαθητών για το μάθημα της Τεχνολογίας

Εργασίες μαθητριών και μαθητών για το μάθημα της Τεχνολογίας Α’ τάξη

Εργασίες μαθητριών και μαθητών για το μάθημα της Τεχνολογίας Β’ τάξη