Μάι 13 2018

Άρθρα του/της Γυμνάσιο Μακρακώμης

Θεματική Εβδομάδα

Κάτω από: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας από την Δευτέρα 30/4/2018 έως και την Παρασκευή 4/5/2018 οι παρακάτω δράσεις:

  1. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας για τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, την οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών και τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης και συμπεριφοράς. Προβολή video με ομιλίες του «Ιαβέρη».
  2. Αξιοποίηση βιωματικής δράσης εντός της σχολικής αίθουσας για τη σημασία του πρωινού γεύματος στην προαγωγή της υγείας των εφήβων μαθητών/τριών και των οικογενειών τους.
  3. Ενημέρωση των μαθητών/τριών από τις υπεύθυνες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Λαμίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Γυναικών.
  4. Διασύνδεση από τους διδάσκοντες/διδάσκουσες της διδασκαλίας των μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος με το περιεχόμενο της Θεματικής Εβδομάδας και ειδικότερα με τους θεματικούς άξονες:

Α. Έμφυλες Ταυτότητες-Τα έμφυλα στερεότυπα και οι διακρίσεις με βάση το φύλο

Β. Εθισμός και εφηβική ηλικία-Προστατευτικοί παράγοντες ενάντια στις εξαρτήσεις

  1. Ενημέρωση των μαθητών/τριών από τους υπεύθυνους του Κέντρου Υγείας Μακρακώμης για την παροχή Πρώτων Βοηθειών
  2. Προβολή ταινίας με τίτλο «Η Θεωρία των Πάντων» μέσω της οποίας οι μαθητές/τριες γνώρισαν το ψυχικό σθένος του μεγάλου φυσικού επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν πρέπει να υπάρχουν όρια στην ανθρώπινη προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *