Αυγ 26 2021

Άρθρα του/της Γυμνάσιο Μακρακώμης

Μαθητικές Δράσεις 2020-2021

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ομάδες μαθητών/τριών της Β και Γ τάξης συμμετείχαν στους παρακάτω διαγωνισμούς:

  1. «Το θαύμα του 1821 και το όραμα του 2021 μέσα από τα μάτια ενός παιδιού του τότε και του σήμερα», υπό τη διοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φθιώτιδας και με τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών, Μακρακώμης, Στυλίδος, Δομοκού, Καμένων Βούρλων και Αμφίκλειας – Ελάτειας. Στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες απονεμήθηκαν τιμητικές βεβαιώσεις συμμετοχής.
  2. 3ος πανελλήνιος διαγωνισμός STEM “Generation Next” υπό τη διοργάνωση της Vodafone Greece. Η ομάδα Ρομποτικής αποτελούμενη από τους μαθητές και μαθήτριες Βλαχογιάννη-Πολύζου Ελευθερία, Μαλισόβα Λυδία, Τσιακατούρα Αχιλλέα και Καραγιάννη Ανδρέα βαθμολογήθηκε με 6,3/10 για το έργο της, ενώ τον συντονισμό των δράσεων του προγράμματος ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί κ. Αρβανίτη Βασιλική ΠΕ06 και η κ. Ζέρβα Πολυξένη ΠΕ86.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+ KAI E TWINNING

Υλοποίηση προγράμματος etwinning με ομάδα μαθητών της Γ τάξης με τίτλο “This is a real digital world. Leave your positive footprint” στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA3 Programme “Teachers for Europe: Setting an Agora for Democratic Education”.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου COVID-19, δεν υπήρξε η δυνατότητα διοργάνωσης και πραγματοποίησης εκδηλώσεων άλλων φορέων στο σχολείο. Ωστόσο υλοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The Tipping Point” μέσω του οποίου οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να συζητήσουν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού με μέντορες-επαγγελματίες με ακαδημαϊκή εξειδίκευση σε ποικίλους επιστημονικούς χώρους. Όλες οι συνεδρίες διεξάχθηκαν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *