Εργαστήριο γλυπτικής στο σχολείο μας

Δημοσιευμένο στις 26 Ιουνίου 2017 Κατηγορία: πολιτιστικά προγραμματα από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Οι μαθητές της Γ τάξης συμμετείχαν σε εργαστήριο γλυπτικής στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος, με υπεύθυνη την κυρία Χάσουλα. Οι μαθητές εργάστηκαν με διάφορα υλικά και εξοικειώθηκαν με εργαλεία και μεθόδους της γλυπτικής. unnamedγλυπτο

Με αφορμή Τα δώρα του Σαχτούρη

Δημοσιευμένο στις 25 Μαΐου 2017 Κατηγορία: λογοτεχνικό εργαστήρι από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

<Τα δώρα on PhotoPeach p>

Τι μας χαρίζει ο ποιητής; Τι θα του χαρίζαμε εμείς; Με αφορμή ένα ποίημα δίνουμε τις δικές μας απαντήσεις.

https://photopeach.com/album/19alq34

Τα δώρα on PhotoPeach

Το αγαπημένο μου άθλημα

Δημοσιευμένο στις 25 Μαΐου 2017 Κατηγορία: πρωτότυπες εκθέσεις από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Η μαθήτρια του Α1 Αθηνά Γαλίτη έγραψε μια εισήγηση για το αγαπημένο της άθλημα, τη ρυθμική γυμναστική.

Συμμαθητές και συμμαθήτριες

Βρισκόμαστε όλοι εδώ, για να συζητήσουμε για τα αθλήματα. Ο καθένας μας θα σας παρουσιάσει το άθλημα με το οποίο ασχολείται και του αρέσει. Εμένα μου αρέσει η ρυθμική γυμναστική.

Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα εντυπωσιακό άθλημα. Με αυτό μπορούν να ασχοληθούν μόνο οι γυναίκες. Είναι ένα απαιτητικό αγώνισμα, καθώς απαιτεί ευλυγισία, δύναμη, αντοχή και χάρη. Χρειάζεται καθημερινά αρκετές ώρες προπόνησης, συγκεκριμένα τέσσερις με πέντε. Τις όμορφες κινήσεις των αθλητριών συνοδεύουν τα όργανα της ρυθμική, το στεφάνι, η μπάλα, οι κορίνες, το σκοινί και η κορδέλα.Η ρυθμική στην ουσία είναι χορευτικές κινήσεις μπαλέτου και χορού, συνδυασμένες με κινήσεις και χειρισμό οργάνων.Μπορεί να ακούγεται ένας απλός συνδυασμός αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, αν αναλογιστούμε πως οι αθλήτριες πρέπει σε ολόκληρο το πρόγραμμά τους, να εκτελούν τέλεια τη χορογραφία τους και ταυτόχρονα να επικοινωνούν με τον κόσμο.

Πολλά είναι τα συναισθήματα που προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα. Χαρά, όταν πραγματοποιούνται τα όνειρα των αθλητριών και ανταμείβονται οι κόποι τους.Ικανοποίηση και ανακούφιση μετά από ένα δύσκολο αγώνα που είχε θετικά αποτελέσματα. Αρκετά όμως είναι και τα αρνητικά συναισθήματα. Το άγχος και η αγωνία που μερικές φορές μπορούν να καταστρέψουν τη χορογραφία μιας αθλήτριας και να την κάνουν να μην σκέφτεται καθαρά με αποτέλεσμα την αποτυχία.Μετά από έναν αποτυχημένο αγώνα, το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι η απογοήτευση, καθώς όλη η δύσκολη δουλειά τους πήγε χαμένη.

Τέλος, πιστεύω πως έχω επιλέξει ένα πολύ δύσκολο άθλημα που ταυτόχρονα αποτελεί ένα υπέροχο θέαμα, καθώς  αυτά που κάνουν οι αθλήτριες είναι δύσκολο ακόμα και να τα φανταστούμε.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

26510-thickbox_default

 

Οι μαθητές δίνουν ιδέες στο δήμαρχο για ένα δημοτικό κήπο

Δημοσιευμένο στις 22 Μαΐου 2017 Κατηγορία: πρωτότυπες εκθέσεις από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Ο ιδανικός δημοτικός κήπος

Έκθεση  περιγραφής του μαθητή  Γιάννη Δουράμπεη, Α1

Ο  Δήμος  μας θέλει  να κατασκευάσει ένα δημοτικό κήπο και καλεί τους κατοίκους της περιοχής να στείλουν τις προτάσεις τους. Στέλνετε, λοιπόν, μια επιστολή προς το δήμαρχο περιγράφοντας τον ιδανικό για σας  δημοτικό κήπο.

Λαύριο, 5-12-2016

Κύριε δήμαρχε

Η ιδέα σας να φτιάξετε ένα δημοτικό κήπο στη θέση της περιοχής του Κομομπίλι μας άρεσε πολύ. Το Λαύριο έχει τα πάντα εκτός από ένα όμορφο κήπο. Επίσης μου άρεσε που ρωτήσατε εμάς για τις προτάσεις μας. Σας στέλνω λοιπόν τις σκέψεις μου για τον μελλοντικό ιδανικό δημοτικό μας κήπο.

Ο ιδανικός δημοτικός κήπος για μένα μοιάζει με τους κήπους των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Έχει χιλιάδες βιολέτες, μαργαρίτες, αγριολούλουδα και κυκλάμινα. Είναι γεμάτος οπωροφόρα δέντρα, ψηλά έλατα, πλατάνια, πυκνούς θάμνους και καταπράσινα πεύκα. Έχει υπόστεγα με παγκάκια στα οποία κάθονται οι επισκέπτες και χαζεύουν τα δέντρα του. Υπάρχουν μεγάλοι ποδηλατόδρομοι στους οποίους οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν με τα ποδήλατά τους και να απολαύσουν τη θέα. Ακριβώς στο κέντρο του κήπου βρίσκεται μια τεράστια και μεγάλη σε ηλικία ελιά από την οποία τα παιδιά μπορούν να μαζεύουν ελιές και να τις τοποθετούν στα μεγάλα δοχεία τα οποία μεταφέρονται στα τοπικά ελαιοτριβεία. Υπάρχουν  χώροι στους οποίους οι οικογένειες μπορούν να οργανώσουν πικ-νικ. Τέλος, στην έξοδο βρίσκεται μια μικρή καφετέρια στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να πιουν την πορτοκαλάδα τους. Η είσοδος κατοικίδιων ζώων επιτρέπεται, καθώς υπάρχουν χώροι εκπαίδευσης σκύλων.

Κατά τη διάρκεια των εποχών, ο κήπος παίρνει διάφορες μορφές και οι κάτοικοι τον χαίρονται με  διάφορους τρόπους. Το χειμώνα δεν τον επισκέπτονται πολλοί κάτοικοι γιατί κάνει κρύο. Όμως γι αυτή την εποχή του χρόνου υπάρχει μια αίθουσα στην οποία μαθαίνεις για τα φυτά και το περιβάλλον. Η άνοιξη είναι η πιο ωραία εποχή για τον κήπο. Όλα τα φυτά και τα δένδρα έχουν ανθίσει και το πάρκο μοιάζει με ζωγραφιά. Τα πουλιά τραγουδούν όμορφες μελωδίες και η αίσθηση είναι απερίγραπτη. Το ζεστό καλοκαίρι όπου επικρατεί αφόρητη ζέστη, οι επισκέπτες πηγαίνουν κάτω από τα δένδρα για να δροσιστούν. Επισκέπτονται και τη δροσερή πηγή από την οποία προμηθεύονται κρύο νερό. Το φθινόπωρο οι επισκέπτες παρατηρούν τα χρυσοκίτρινα φύλλα που πέφτουν από τα ψηλά πλατάνια.

Ελπίζω αυτός ο κήπος να γίνει πραγματικότητα και κάποια στιγμή τα παιδιά του Λαυρίου να διασκεδάζουν στα τεράστια δεντρόσπιτα του κήπου μας.

Με εκτίμηση

Γιάννης Δουράμπεης

bathgarden

Θεατρική παράσταση Οδυσσεβάχ από μαθητές του σχολείου μας

Δημοσιευμένο στις 21 Μαΐου 2017 Κατηγορία: πολιτιστικά προγραμματα,τα νέα του σχολείου από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά σάς προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ» της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας που θα δοθεί την Παρασκευή 26 Μαίου 2017 και ώρα 19.00, στο θέατρο του ΕΠΑΛ Λαυρίου.Υπεύθυνη της παράστασης είναι η  κυρία Σάββα.

FB_IMG_1495374009228

Οι δραστηριότητες της θεματικής εβδομάδας

Δημοσιευμένο στις 11 Απριλίου 2017 Κατηγορία: τα νέα του σχολείου,Το θέμα του μήνα από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Από τις 3 έως τις 7 Απριλίου οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας πραγματοποίησαν δράσεις στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας. Οι μαθητές συζήτησαν  με τους καθηγητές θέματα εθισμού, διατροφής και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το σχολείο μας επισκέφτηκε η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Ανατολικής Αττικής, κυρία Ελένη  Κουκούλη η οποία συζήτησε με τους μαθητές όλων των τάξεων θέματα που τους απασχολούν άμεσα. Τους μαθητές συγκίνησε ιδιαίτερα η ταινία Οικογένεια Μπελιέ η οποία   έδωσε την αφορμή για συζητήσεις σχετικές με τη θέση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι όταν προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν από το οικογενειακό περιβάλλον. Ενδιαφέρουσα ήταν και η παράσταση «Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν» από το θίασο Δον Κιχώτες. Επιπλέον έγιναν διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών για σημαντικά θέματα όπως : τα στερεότυπα και η εργασία, η ανακύκλωση, αθλητισμός και ανθρώπινα δικαιώματα, διατροφικές συνήθειες εφήβων.

Το τρέιλερ της ταινίας Οικογένεια Μπελιέ

17523594_1283307498432102_485187557712848807_n

 

17760164_1286454421450743_4541224483035123112_n17523345_1286454451450740_4911372901514694602_n

>

Ο Πανθεσσαλικός σύλλογος στο σχολείο μας.

Δημοσιευμένο στις 24 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία: τα νέα του σχολείου από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Λαυρίου, κύριο Κώστα Χασιώτη, για την αναβίωση του παραδοσιακού αποκριάτικου χορού » Το γαϊτανάκι», στον οποίο συμμετείχαν μέλη του συλλόγου και μαθητές του σχολείου μας.

 

20170224_112346[1]20170224_111530[1]

Διαγωνισμός ορθογραφίας «Χρίστος Τσολάκης»

Δημοσιευμένο στις 21 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία: προτάσεις από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Το σχολείο μας σε συνεργασία με  τρία Γυμνάσια της περιφέρειας συνδιοργανώνει το σχολικό διαγωνισμό ορθογραφίας για μαθητές Γυμνασίου. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν στο σχολείο μας και μαθητές άλλων σχολείων του Δήμου μας ή των όμορων δήμων. Το τηλέφωνο του σχολείου μας είναι 2292025639. Πληροφορίες: κυρία Παπαμανώλη.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2017 και κατά την 6η διδακτική  ώρα.
a1271322a08b51b9a7099f0da748dc9a

 

Έπαινος για τη μέρα του ασφαλούς διαδικτύου

Δημοσιευμένο στις 16 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία: τα νέα του σχολείου από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Το διαδίκτυο έχει μπει στη ζωή όλων μας. Ή μήπως όχι; Ομάδα μαθητών του Γ3 πήρε μέρος στο διαγωνισμό που οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας για τη μέρα του ασφαλούς διαδικτύου με ένα βιντεάκι στο οποίο εκπαιδεύουν τον παππού. Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι αποκλειστικά δικά τους. Για την εργασία τους αυτή τους απονεμήθηκε έπαινος. Συγχαρητήρια παιδιά!

Καταγραφή

Ετικέτα ποιότητας για το etwinning έργο μας.

Δημοσιευμένο στις 16 Φεβρουαρίου 2017 Κατηγορία: etwinning,περιβαλλοντική εκπαίδευση από 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα η περιβαλλοντική ομάδα της περσινής Α τάξης πήρε ετικέτα ποιότητας για το έργο » Αρώματα και χρώματα της ελληνικής γης». Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους ασχολήθηκαν με τα βότανα της ελληνικής γης και συγκεκριμένα της Λαυρεωτικής γης, έμαθαν τις ιδιότητές τους και έγραψαν συνταγές για αφεψήματα και καλλυντικά. Η ομάδα μας στο έργο αυτό συνεργάστηκε με το Γυμνάσιο Λιμεναρίων Θάσου. Το έργο παρΚαταγραφήουσιάστηκε σε δύο συνέδρια ως καινοτόμος δράση.

2

Επόμενη σελίδα »