ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ
5 Φεβ 2024

Σκέψεις των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου πάνω στην ταινία “What is that?” με αφορμή τον διήγημα του Τολστόι “Ο παππούς και το εγγονάκι”

Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Εργασίες μαθητών, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' Γυμνασίου

Το βίντεο ήταν πολύ ωραίο, αλλά δεν ήταν πολύ ευγενικό αυτό που έκανε ο άντρας και φώναζε στον πατέρα του. Ήταν πολύ ωραίο και συγκινητικό όμως της στιγμή που ο πατέρας έδωσε το τετράδιο στον άντρα και ο άντρας κατάλαβε πως έκανε λάθος.

Ολέσια Μπαϊρακτάρι

Το βίντεο αυτό μου δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα. Αρχικά στενοχωρήθηκα πολύ με τον τρόπο που μιλούσε ο γιος στον πατέρα. Ηταν πούυ απότομος και δεν είχε καθόλου υπομονή, όταν ο πατερας του επαναλαμβανε την ιδια ερωτηση. Θυμωσα με το παιδι για τον τροπο που φωναζε στον μπαμπα του. Στη συνέχεια συγκινήθηκα όταν ο γιος διάβαζε το ημερολόγιο του μπαμπά του και συνειδητοποίησε το λάθος του. Τέλος χάρηκα όταν τον αγκάλιασε τρυφερά.

Σοφία Στεφάνου

Το βίντεο “What is that?”(“Τι είναι αυτο;”) με συγκίνησε, καθώς και με έβαλε σε σκέψεις για το πώς μπορεί ένας άνθρωπος να φερθεί με τόση αγένεια προς τον πατέρα του, επειδή επαναλάμβανε κάτι συνεχώς.

Μαριέττα Φιτζιου

Το βίντεο αυτό μου άρεσε πολύ γιατί με κάνει να νιώθω λύπη και με κάνει να θέλω να δω τον παππού μου. Επίσης σκέφτομαι τα παλιά χρόνια που καθόμουν με τον παππού μου.

Λεάντρο Σεμπίλκο

Ήταν συγκινητικά στο σημείο που ο γιος μίλησε με άσχημο τρόπο στον πατέρα του. Το πιο συγκινητικό σημείο ήταν, όταν ο πατέρας έβαλε το γιο του να διαβάσει το ημερολόγιο και μόλις το διάβασε, ένιωσε συγκίνηση και τον αγκάλιασε.

Γιώργος Λαζαρίδης

Η ταινία μου προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση, λύπη για την συμπεριφορά του άντρα προς τον ηλικιωμένο πατέρα του, αλλά και θλίψη, επειδή σκέφτηκα ότι δεν καταφέρνω να περνάω τόσο χρόνο όσο θα ήθελα με τον πατέρα μου λόγω της δουλειάς του.

Αχιλλέας Τζόγκανος

Οι σκέψεις μου πάνω στο βίντεο what is that ήταν μελαγχολικές, ειδικά στο σημείο που ο γιος  νευρίασε  και ο πατέρας σηκώθηκε να φέρει το ημερολόγιο και του ζήτησε να το διαβάσει φωναχτά. Πιστεύω ότι άγγιξε τις καρδιές όλων μας ήταν ένα πολύ συγκινητικό βίντεο.

Μαγδαλινή Παπαϊωαννίδου

Ήτανε  ένα πολύ ωραίο βίντεο, που μας δείχνει ότι ο πατέρας πάντα θα λέει απαντήσεις στο γιο του όσες φορές και να του της ζητήσει ο γιος Ητανε ένα στενάχωρο βίντεο, αλλά και πολύ ωραίο.

Ελένη Τσισώνη

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.