Το σχολείο μας έχει ξεκινήσει τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης με τη μορφή της ασύγχρονης διδασκαλίας. Οι μαθητές μπαίνουν στην πλατφόρμα του eclass στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://eclass.sch.gr/main/portfolio.php αφού πρώτα κάνουν σύνδεση στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο στην ακόλουθη διεύθυνση: https://webmail.sch.gr/login.php Καθοδηγητικό pdf το παρακάτω: Οδηγός-μαθητή-e-class-ΚΑΛΥΒΑ
Άρθρα για Μάρτιος, 2020
Eνημέρωση μαθητών και κηδεμόνων για τα προσωπικά δεδομένα
Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Διαδίκτυο, ΕνημέρωσηΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΜΑΘΗΤΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-ΓΙΑ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Εικαστικά από τον καθηγητή Γιώργο Μακρίδη (εξ αποστάσεως εκπαίδευση)
Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Καλλιτεχνικά, ΤέχνεςΕπειδή μας πρόλαβε ο covid-19, ύπουλος ιός, που δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να τον πολεμήσουμε, δεν έχουμε το χρόνο να μυηθούμε στην εξειδικευμένη χρήση μέσω sch.gr, σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε την ήδη υπάρχουσα, πετυχημένη και , υπέρ-πολυπληθέστατα επισκεπτόμενη σελίδα του ωραίου μας σχολείου. Ας προσπαθήσουμε να εξοικειωθούμε λοιπόν με την ιδέα του ιού… (συνέχεια…)
Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: ΕνημέρωσηΣας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης έπειτα από οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, θα πρέπει να προβείτε στη δημιουργία μαθητικού λογαριασμού από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Αυτό γίνεται αφού μεταβείτε στην ιστοσελίδα https://register.sch.gr/students/ επιλέγοντας τον σύνδεσμο Εγγραφή Μαθητών. Στην παραπάνω ιστοσελίδα υπάρχουν οι σχετικές οδηγίες εγγραφής.
Δεντροφύτευση στο Γυμνάσιο Κορησού από τον Αλέξανδρο Φίτζιο
Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Ευχαριστίες, Οικολογία“Η μια από τις δύο καρυδιές που φύτεψα στην αυλή του γυμνασίου της Κορησού συν πέντε βυσσινιές. Στόχος μου η ενίσχυση βιοποικιλότητας και άγριας ζωής”. Αλέξανδρος Φίτζιος Εδώ είναι οι 5 βυσσινιές. Αλέξανδρε, ευχαριστούμε πολύ!
“2020 Περνάμε δύσκολα” της Φανής Γουγούση Κείμενο εμπνευσμένο από την επικαιρότητα και το ποίημα της Κικής Δημουλά, “Τα πάθη της βροχής” ασκ. 4 σελ. 226 Κ.Ν.Λ. Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Εργασίες μαθητών, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ' ΓυμνασίουΦωτογραφία: INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-merimna-dimon-gia-ilikiomenoys-zoyn-monoi Πολλές οικογένειες της Κίνας έχουνε απομονωθεί λόγω του κορωνοϊού που έχει μεταδοθεί σε ολόκληρη την Κίνα, αλλά και την Ελλάδα. Τα παιδιά έχουν χωριστεί από τους γονείς, γιατί ένας από τους δύο έχει νοσήσει από τον κορωναϊό. Όλοι οι άνθρωποι της Κίνας ζουν σε καραντίνα και απομονωμένοι από… (συνέχεια…)
«Το μαύρο κύμα» του Παναγιώτη Θωμόπουλου Ένα διαφορετικό τέλος στην ιστορία του αποσπάσματος από του βιβλίο του Λουίς Σεπούλβεδα, Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει
Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Εργασίες μαθητών, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' ΓυμνασίουΗ Κενγκά τώρα πια βουτηγμένη στο πετρέλαιο ψάχνει απεγνωσμένα να βρει καθαρό νερό, για να καθαρίσει το πετρέλαιο από πάνω της. Είναι τόσο απογοητευμένη. Η μόνη παρήγορη σκέψη είναι ότι πρόλαβε να αφήσει το αβγό της στον γάτο, να το κλωσήσει και έπειτα να το μεγαλώσει. Μετά από πολλή προσπάθεια βρήκε ένα μέρος με καθαρό… (συνέχεια…)
Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι (11 Μαρτίου 2020)
Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: ΕνημέρωσηΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες και την κοινότητα 11 Μαρτίου 2020 Αποφυγή των συναθροίσεων και… (συνέχεια…)
Ηλίας Βενέζης, “Η επιστροφή του Αντρέα” Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β’ Γυμνασίου σελ. 132
Συντάκτης: Αρετή Κάρκου | Κάτω από: Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' ΓυμνασίουΤο ψηφιακό βιβλίο εδώ Ανάλυση του κειμένου εδώ. Το απόσπασμα του κειμένου από το 1.37 και μετά Μαρτυρίες για το δράμα των προσφύγων της Μ. Ασίας εδώ. Σταύρος Μαλαγκονιάρης, «Ηρθαν οι “πρόσφυγγες” να πάρουν το ψωμί μας» Παράλληλο κείμενο Διδώ Σωτηρίου [Οι πρόσφυγες] Το 1922 έγινε η Μικρασιατική καταστροφή. Ένας ολόκληρος κόσμος, ο Ελληνισμός της… (συνέχεια…)