Feed
Άρθρα
Σχόλια

Ο διευθυντής Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Γκάρτζιος και ο Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Βοιωτίας Λαθύρης Δημοσθένης συναντήθηκαν με το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών, την Παρασκευή 14-01-2011 και συζήτησαν θέματα που αφορούν την μέχρι τώρα εμπειρία από την εφαρμογή του Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Συνοψίζοντας τις απόψεις που εκφράστηκαν θα μπορούσαμε να πούμε ότι:

Φαίνεται να δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν νέα αντικείμενα και να αποκτήσουν δεξιότητες στις νέες τεχνολογίες και στις τέχνες (θέατρο, μουσική, εικαστικά). Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για την συστηματική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν από το γεγονός ότι μπαίνουν πολλές ειδικότητες σε μια τάξη, υπάρχει απόσπαση προσοχής και δεν ολοκληρώνονται οι διδακτικές ενότητες που έχουν προγραμματίσει οι δάσκαλοι.

Οι εκπαιδευτικοί προβληματίζονται από τις εργασιακές σχέσεις που διαμορφώνονται (αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, πρόγραμμα ΕΣΠΑ) και την αναγκαστική μετακίνηση των αναπληρωτών του ΕΣΠΑ και σε άλλα σχολεία. Επίσης εμφανίζονται δυσκολίες στη διαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος και στη διαχείριση των αδειών και των αυξημένων λειτουργικών αναγκών (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο, γραφική ύλη κ.α.).

Η συνάντηση αυτή φιλοδοξεί να είναι η αφετηρία για μια πιο συστηματική συζήτηση στο εσωτερικό του συλλόγου διδασκόντων η οποία θα καταλήξει σε ένα κείμενο- υπόμνημα που θα καταγράφει την εμπειρία των εκπαιδευτικών της Σχολικής Μονάδας από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του προγράμματος και θα διαμορφώνει κάποιες αρχικές προτάσεις τους για βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων