ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Αγαπητοί Γονείς-Κηδεμόνες,

σας ευχόμαστε μια νέα χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και ευτυχία! Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου  μας συνεδρίασε την Παρασκευή 8/1/2020 και αφού έλαβε υπόψιν την αριθμ. 797/ΓΔ4/5-1-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφάσισε για τα παρακάτω διαδικαστικά θέματα που προκύπτουν, καθώς ανακοινώθηκε η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων  από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021:

1)Oι μαθητές/τριες θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 8:00-8:15 και από τις δύο εισόδους του σχολείου και θα κατευθύνονται απευθείας στις τάξεις τους όπου θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται ο συνωστισμός στην αυλή.

Συγκεκριμένα: Οι μαθητές των Α’-Β’-Γ’ τάξεων θα προσέρχονται στο σχολείο από την πάνω είσοδο(κεντρική), ενώ οι μαθητές των Δ’-Ε’-Στ’ τάξεων θα εισέρχονται από την κάτω είσοδο.

2)Τα διαλείμματα του πρωινού προγράμματος είναι διαφορετικά για τις Α’- Β’-Γ’ τάξεις και τις Δ’-Ε’-Στ’ τάξεις.

3)Κατά την αποχώρηση των παιδιών που δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα και προς αποφυγή συνωστισμού οι Α’ Β’ και Γ’ τάξεις αποχωρούν από τις 13:00-13:10 από την κεντρική είσοδο του σχολείου και οι Δ’ Ε’ και Στ’ τάξεις από τις 13:15-13:20 κατά τον ίδιο τρόπο. Μαθητές των μικρών τάξεων που έχουν αδέλφια σε μεγαλύτερες παραμένουν στην αυλή και αποχωρούν μαζί με τα αδέλφια τους.

Δηλαδή,

Α’ τάξη: αποχώρηση 13:00

Β’ τάξη: αποχώρηση 13:05

Γ’ τάξη: αποχώρηση 13:10

Δ1, Δ2, Στ1: αποχώρηση:13:15

Ε1,Ε2, Στ2: αποχώρηση:13:20

 

Μετακίνηση μαθητών

Σας ενημερώνουμε ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων για την μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο, θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά από τη Δευτέρα 11-1-2021 με τον ίδιο τρόπο όπως πραγματοποιούνταν και πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Σας παρακαλούμε πολύ για το καλό όλων μας, την ώρα που θα παραλαμβάνετε τους μαθητές,  να τηρείτε τις αποστάσεις και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!!!

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!! 

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Σελέκου Αλεξάνδρα

 

 

 

Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων έως 30-11-2020

Αγαπητοί μαθητές, γονείς-κηδεμόνες.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τα Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία κλείνουν σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες από 16 ως τις 30 Νοεμβρίου.

Τα δημοτικά σχολεία  θα λειτουργήσουν εξ αποστάσεως με δύο τρόπους:

 1. Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου  στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης των δύο επόμενων ημερών έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11/2020
09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 • Γλώσσα Α’: Διδασκαλία για τον τονισμό (Εκπαιδευτικός: Σοφία Γεωργανά)
 • Διαθεματικό Β’: Μαθαίνω την ώρα (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Καρατζογιάννη)
 • Γλώσσα Γ’: Χρόνοι ρημάτων ενεργητικής φωνής (Εκπαιδευτικός: Ρενάτα Ζαφείρη)
 • Μαθηματικά Γ’ – Δ’: Τα τρίγωνα (Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη)
 • Μελέτη Περιβάλλοντος Δ’: Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα (Εκπαιδευτικός: Σοφία Παναγιωτοπούλου)
 • Μαθηματικά Β’-ΣΤ΄: Νοερές πράξεις Α (Πρόσθεση & Αφαίρεση) (Εκπαιδευτικός: Γιάννης Καραγιαννάκης)
 • Ιστορία Ε’: Η καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο (Εκπαιδευτικός: Σοφία Κλαδά)
 • Γλώσσα Ε’ – ΣΤ’: Παράγραφος και κειμενικοί δείκτες (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Πατρικάκου)

ΤΡΙΤΗ 17/11/2020
09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

 • Γλώσσα Α’: Πρώτη Γραφή & Ανάγνωση (Εκπαιδευτικός: Κωνσταντίνα Κότσαρη)
 • Γλώσσα Β’: Οικογένειες λέξεων – Λεξιλόγιο (Εκπαιδευτικός: Ειρήνη Ζέρβα)
 • Μαθηματικά Β’ – Γ’: Προπαίδεια (1, 2, 3) (Εκπαιδευτικός: Σοφία Πανταζή)
 • Μαθηματικά Γ’: Δεκαδικοί αριθμοί (Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Τσάλλα)
 • Μελέτη Περιβάλλοντος Δ’: Το σώμα μας (Εκπαιδευτικός: Σοφία Παναγιωτοπούλου)
 • Γλώσσα Δ’ – Ε’ – ΣΤ’: Επαναληπτικό μάθημα (Θέμα, Πολύς, Ενεστώτας & Αόριστος) (Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος)
 • Μαθηματικά Ε’: Διάταξη δεκαδικών αριθμών – Αξία θέσης ψηφίου (Εκπαιδευτικός: Ειρήνη Πιπερίδου)
 • Γεωγραφία ΣΤ’: Το σχήμα και οι κινήσεις της γης (Εκπαιδευτικός Μαριάννα Μυρσιάδη)

 

2.  Η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί μέσω  σύγχρονης τηλεκπαίδευσης όπως ακριβώς προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης θα σας κοινοποιήσουν άμεσα οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τάξεων και θα γίνεται μεταξύ των ωρών 14:10 -17:20 το απόγευμα με 5 διδακτικές ώρες ημερησίως. Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων ως εξής:

 Αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας θα δουλέψει στις τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος και την κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο  θα σας κοινοποιηθεί εγκαίρως μαζί με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εκπαιδευτικών στο WEBEX ώστε την Τετάρτη το μεσημέρι να ξεκινήσουμε την τηλεκπαίδευση.

Ευχόμαστε καλή δύναμη, υπομονή  και κουράγιο σε όλη αυτή την δύσκολη περίοδο και με υγεία σύντομα να ξανασυναντηθούμε από κοντά!

Από τη Διεύθυνση

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

 

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στους μαθητές μας και μια νέα χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό που θα γίνει στις 10:30 π.μ το πρωί.  Το μυστήριο θα τελεστεί με την παρουσία των μαθητών της Α’ τάξης και στη συνέχεια
ο ιερέας θα περάσει από τα υπόλοιπα τμήματα για να ευλογήσει τους μαθητές.

Επειδή διανύουμε μια ιδιαίτερη περίοδο λόγω της πανδημίας του COVID 19 και ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας διαμορφώσαμε το ακόλουθο πρόγραμμα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών:

1) Οι μαθητές όλων των τάξεων πλην της Α’ τάξης θα προσέρχονται στο σχολείο κατά το διάστημα 10:00-10:15 π.μ, φορώντας  όλοι μάσκα όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (αρ.πρ.113701/ΓΔ4- 2/9/2020) και χωρίς συνοδό. Οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα υποδέχονται τους μαθητές  στην αυλή και στη συνέχεια θα τους κατευθύνουν στις αίθουσες διδασκαλίας τους.

2)Οι μαθητές της Α’ τάξης, θα προσέλθουν στο σχολείο  (με μάσκα) στις 10:20-10:30 π.μ και θα παραμείνουν στην αυλή. Εκεί θα τους υποδεχτεί η Διευθύντρια και οι δασκάλες τους. Θα παραμείνουν στην αυλή για τον αγιασμό και αμέσως μετά θα αποχωρήσουν.

3) Οι μαθητές θα παραμείνουν στις αίθουσές τους κατά τη διάρκεια του αγιασμού και μετά το πέρας της τελετής θα αποχωρήσουν  με την ακόλουθη σειρά:
Η Β’ τάξη στις 11:00 π.μ
Η Γ’ στις 11:05 π.μ
Η Δ’  στις 11:10 π.μ
Η Ε’  στις 11:15 π.μ
Η ΣΤ’  στις 11:20 π.μ

Παρακαλούνται οι γονείς να φροντίσουν για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών τους, γι’ αυτό πρέπει να βρίσκονται στην πόρτα την αντίστοιχη ώρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τα βιβλία θα δοθούν την επόμενη ημέρα και οι μαθητές δε χρειάζεται να έχουν μαζί τους τη σχολική τους τσάντα την ημέρα του Αγιασμού.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

 

Η Διευθύντρια

Σελέκου Αλεξάνδρα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ-ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ COVID – 19 ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες τόσο για την ατομική υγιεινή των παιδιών όσο και για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Μάθετε στα παιδιά σας να φροντίζουν τον εαυτό τους. Διδάξτε τα να πλένουν σωστά τα χέρια τους όταν πρέπει, να φορούν σωστά τη μάσκα τους.

Συστήνεται ο έλεγχος των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.

Το σχολείο με τη σειρά του, λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα, θα καταβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για να προστατέψει τους μαθητές του.

Συμπτώματα λοίμωξης COVID-19

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι πυρετός και βήχας. Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι:

•Δυσκολία στην αναπνοή

• Μυαλγίες

• Ρίγος

• Πονοκέφαλος

• Δυσκαταποσία

• Ρινική καταρροή/συμφόρηση

• Ναυτία / έμετος

• Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Αποτελέσματα μελετών καταδεικνύουν ότι τα παιδιά δεν αποτελούν τη συνήθη πηγή μετάδοσης του ιού SARS-CoV-2, σε αντίθεση με το ρόλο που διαδραματίζουν στη διασπορά άλλων αναπνευστικών ιών όπως ο ιός της εποχικής γρίπης.

Οδηγίες ατομικής υγιεινής

• Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό. Οι γονείς θα πρέπει να ειδοποιούν άμεσα το σχολείο.

• Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει

πυρετό ή συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό.

• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Το κάθε παιδί θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο τα δικά του αντικείμενα.

• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

• Τα παιδιά δεν πρέπει να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια. Συστήνεται η χρήση ατομικού μπουκαλιού ή παγουριού από το κάθε παιδί.

• Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα και μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά. Θα ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

• Η υγιεινή των χεριών για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα με χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος, που θα βρίσκεται κοντά στην είσοδο κάθε αίθουσας διδασκαλίας, θα πρέπει να εφαρμόζεται συχνά και σε κάθε περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο, κατά προτίμηση υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού της τάξης, ιδιαίτερα για τα μικρότερα παιδιά.

Οδηγίες για τον τρόπο χρήσης της προστατευτικής μάσκας

Γιατί οι άνθρωποι φορούν μάσκες αυτήν την περίοδο;

• Γιατί ο νέος κορωνοϊός ή αλλιώς SARS-CoV-2 μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη του αναπνευστικού και άλλες εκδηλώσεις της νόσου COVID-19.

• Γιατί η λοίμωξη αυτή μπορεί να μην προκαλέσει συμπτώματα ή τα συμπτώματα να είναι πολύ ήπια. Μερικοί όμως άνθρωποι, όπως αυτοί που έχουν αυξημένο κίνδυνο (π.χ. μεγάλης ηλικίας), μπορεί να νοσήσουν πολύ σοβαρά, να χρειαστούν μακρόχρονη νοσηλεία στο νοσοκομείο ή να κινδυνεύσει και η ζωή τους.

• Γιατί, παρά το γεγονός ότι οι ομάδες ατόμων που νοσούν σοβαρά είναι συνήθως άτομα που έχουν και άλλα προβλήματα υγείας ή είναι μεγάλης ηλικίας, καμιά φορά μπορεί να νοσήσουν σοβαρά ακόμη και νεαρά σε ηλικία άτομα ή παιδιά που δεν έχουν πρόβλημα υγείας

• Γιατί ακόμη και άτομα που δεν έχουν συμπτώματα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό μέσω

των σταγονιδίων που εκπέμπονται όταν μιλούν, τραγουδούν και ιδιαίτερα όταν φτερνίζονται ή βήχουν.

• Γιατί η μετάδοση του ιού είναι πολύ εύκολη όταν η απόστασή μας είναι μικρότερη από ενάμιση μέτρο.

Γιατί η μάσκα είναι ένα δυνατό όπλο για να περιορίσουμε τη διασπορά του νέου κορωνοϊού;

• Γιατί περιορίζει την έκθεση μας στα σταγονίδια των άλλων που «φιλοξενούν» τον ιό στο φάρυγγά τους και έτσι μπορεί να μας προφυλάξει από το να κολλήσουμε κι εμείς τον ιό.

• Γιατί προστατεύει τους γύρω μας από τον ιό που πιθανόν έχουμε εμείς στο φάρυγγά μας, ακόμη και χωρίς να έχουμε συμπτώματα.

• Γιατί η χρήση μάσκας από όλους μας θα αποτρέψει νέο μεγάλο κύμα πανδημίας και την ανάγκη για τη λήψη αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην περιοχή όπου ζούμε.

• Γιατί η μάσκα, η διατήρηση απόστασης από τους άλλους και η υγιεινή των χεριών είναι το χρυσό τρίπτυχο για να συνεχίσουμε ήρεμα τη ζωή μας.

Οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας

α. Πώς φοράω τη μάσκα

• Πριν εφαρμόσω τη μάσκα στο πρόσωπό μου:

✓Πλένω προσεκτικά τα χέρια μου με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον ½ λεπτό. Ξεπλένω με τρεχούμενο νερό, σκουπίζω τα χέρια με χειροπετσέτα μιας χρήσης, κλείνω με αυτήν την βρύση και την πετάω στον κάδο απορριμμάτων. ή

✓Τρίβω καλά τα χέρια με αλκοολούχο αντισηπτικό υγρό μέχρι αυτό να στεγνώσει. ΔΕΝ ξεχνώ κανένα σημείο των χεριών και επιμένω ανάμεσα στα δάκτυλα.

• Με στεγνά και καθαρά χέρια αφαιρώ τη καθαρή μάσκα μου από το σακουλάκι που τη φυλάω, πιάνοντάς τη από το λαστιχάκι.

• Φέρνω τη μάσκα προσεκτικά στο πρόσωπό μου ώστε η ανοιχτόχρωμη πλευρά (εσωτερική) να ακουμπήσει τη μύτη και το στόμα μου κρατώντας το λαστιχάκι ακόμη με το χέρι.

• Με το άλλο χέρι εφαρμόζω το ένα λάστιχο στο αυτί μου και με αργή και προσεκτική κίνηση περνάω το δεύτερο λάστιχο και στο άλλο αυτί.

• Όταν τοποθετήσω και τα δύο λαστιχάκια στα αυτιά μου, φέρνω τα δάκτυλά μου στις δύο πλευρές της μύτης και πιέζω το έλασμα που έχει η μάσκα ώστε να αγκαλιάσει τη μύτη μου και συνεχίζω την απαλή κίνηση προς και πάνω στα ζυγωματικά μου.

Τραβώ με ήπιες κινήσεις τη μάσκα από την κάτω πλευρά ώστε να ξεδιπλώσει και να αγκαλιάσει το πηγούνι μου.
Ελέγχω ότι η μάσκα έχει εφαρμόσει καλά στο πρόσωπό μου και την νιώθω άνετα. Δοκιμάζω να μιλήσω για να καταλάβω ότι όταν χρειαστεί να το κάνω, αυτή δεν θα πέσει από τη μύτη μου.
Θυμάμαι πάντα ότι εάν η μάσκα δεν εφαρμόζει απόλυτα στο στόμα και την μύτη μου και αφήνει κενά στο πρόσωπο μου δεν προσφέρει προστασία, αντιθέτως απλά με δυσκολεύει.

Tip!! Κάντε εφαρμογή μπροστά στον καθρέπτη τις πρώτες φορές ώστε να είστε σίγουροι για τις κινήσεις όταν δεν θα έχετε αυτήν την δυνατότητα.

β. Πως χειρίζομαι τη μάσκα – τα ΠΡΕΠΕΙ…

Φορώ μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός.
Φορώ μάσκα που δεν είναι χαλαρή στο πρόσωπό μου. Χρησιμοποιώ πάντα καθαρή και χωρίς φθορές μάσκα.
Φυλάω τη μάσκα σε καθαρό σακουλάκι πριν την φορέσω.
Τοποθετώ τη μάσκα μέσα στο σακουλάκι κρατώντας την από το ένα λάστιχο. Τοποθετώ την κάθε μάσκα σε ξεχωριστό σακουλάκι.
Έχω πάντα μαζί μου στο σχολείο τουλάχιστον δύο μάσκες (σε ξεχωριστά σακουλάκια η καθεμιά).
Αφαιρώ τη μάσκα από το πρόσωπό μου τραβώντας ταυτόχρονα και τα δύο λαστιχάκια.
Τρίβω τα χέρια μου με αντισηπτικό διάλυμα μετά την αφαίρεση της μάσκας. Χειρίζομαι σωστά τη μάσκα που θέλω να αφαιρέσω για λίγο: αφαιρώ τη μάσκα όπως περιγράφηκε παραπάνω, την κρατώ από τα λαστιχάκια και την διπλώνω με την εσωτερική πλευρά προς τα μέσα, την τοποθετώ στο σακουλάκι της.
Πλένω κάθε μέρα τις μάσκες που έχω χρησιμοποιήσει την ίδια μέρα
Πλένω τη μάσκα καλά, στο χέρι ή σε πλυντήριο, χρησιμοποιώ νερό σε υψηλή θερμοκρασία τουλάχιστον σε 60°C, και όταν στεγνώσει τη σιδερώνω καλά και την τοποθετώ σε καθαρό σακουλάκι.
Η μάσκα είναι το πιο προσωπικό μου αντικείμενο.

Tip!! Χρησιμοποιείτε σακουλάκια μεγαλύτερων διαστάσεων από τη μάσκα για να διευκολύνονται οι κινήσεις σας. Τα σακουλάκια τροφίμων είναι μια εύκολη λύση.

γ. Πώς χειρίζομαι τη μάσκα – τα ΔΕΝ …

Δεν αφαιρώ τη μάσκα μου όταν βρίσκομαι σε εσωτερικούς χώρους ή σε εξωτερικούς χώρους όταν η απόσταση είναι μικρότερη του ενάμιση μέτρου από άλλο άτομο
Αυτές ακριβώς είναι οι καταστάσεις που χρειάζεται να προστατευθώ με τη μάσκα.

Δεν κατεβάζω την μάσκα όταν θέλω να μιλήσω σε κάποιον
Όταν μιλάω απελευθερώνονται σταγονίδια, αυτή τη διαδικασία θέλω να σταματήσω με τη χρήση της μάσκας.

Δεν αγγίζω το μπροστινό μέρος της μάσκας
Η μάσκα συγκρατεί σταγονίδια που φέρουν τον ιό, έτσι ο ιός μπορεί να περάσει στα χέρια μου και στη συνέχεια να αγγίξω και να μολύνω το πρόσωπό μου και άλλα αντικείμενα και επιφάνειες.

Δεν αφήνω την μάσκα να πέσει από τη μύτη μου
Εάν κατέβει η μάσκα και θέλω να τη διορθώσω, πιέζω ξανά το έλασμα και τραβώ σε καλύτερη θέση τα λαστιχάκια. Εφαρμόζω υγιεινή των χεριών αμέσως μετά από αυτήν την κίνηση.

Δεν κατεβάζω τη μάσκα στο πηγούνι μου ούτε αφήνω έξω μύτη ή στόμα
Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνω την προστασία που δίνει η μάσκα, ενώ η εξωτερική πλευρά της μάσκας βρίσκεται πολύ κοντά στο στόμα μου και υγραίνεται. Επιπλέον όταν την ανεβάσω θα επιμολύνω τα χέρια μου και το πρόσωπό μου.

Δεν φορώ μάσκα που νιώθω υγρή
Η υγρή μάσκα δυσκολεύει την αναπνοή και παύει να προσφέρει προστασία.

Δεν φορώ μάσκα που είναι βρώμικη ή έχει φθορές (σχισίματα ή οπές)
Η βρώμικη μάσκα είναι περισσότερο επικίνδυνη παρά προστατευτική, ενώ η φθαρμένη δεν προστατεύει και δίνει ψευδές αίσθημα ασφάλειας.

Δεν μοιράζομαι τη μάσκα μου με κανέναν άλλο, ακόμη και εάν αυτός είναι το πιο κοντινό μου άτομο, και δεν την αφήνω εκτεθειμένη στα αγγίγματα άλλων Η κοινή χρήση ή η ανταλλαγή μάσκας δεν επιτρέπεται. Αν γίνει, σημαίνει αυτόματα ότι μοιράζομαι με άλλον τα μικρόβια που αυτή έχει συγκρατήσει.
Δεν αφήνω τη μάσκα μου σε επιφάνειες (καρέκλες, θρανία, τραπεζάκια κλπ.) Η μάσκα επιμολύνεται και ταυτόχρονα μολύνει τις επιφάνειες.
Δεν χρησιμοποιώ ποτέ το ίδιο σακουλάκι για διαφορετικές μάσκες, η κάθε μάσκα έχει το δικό τους σακουλάκι
Τα μικρόβια από τις βρώμικες μάσκες μολύνουν το σακουλάκι, επιβιώνουν μέσα σε αυτό για πολλές ώρες και θα μολύνουν και άλλη μάσκα εάν τοποθετηθεί εκεί.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Η Διευθύντρια

Σελέκου Αλεξάνδρα

 

Πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε ένα ενημερωτικό βιντεάκι για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Φοράω Σωστά τη Μάσκα

https://safeyoutube.net/w/lpvab

 

Ο ΜΑΣΚΟΥΛΗΣ (ΕΟΔΥ)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινάει η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως 26 Ιουνίου 2020. Το Σχολείο μας έχει λάβει όλα τα μέτρα που αναφέρονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του Covid-19.

Σας πληροφορούμε πως το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει, καθώς επίσης και το κυλικείο του Σχολείου θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Γι’ αυτό το λόγο οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα 1 μπουκάλι νερό και κάτι για φαγητό. Επίσης παρακαλούμε τα παιδιά αν είναι δυνατόν να έχουν μαζί τους το δικό τους αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια.

Τέλος, επειδή ο αριθμός των μαθητών είναι μεγάλος, κάθε τμήμα θα χωριστεί στη μέση σε δύο ομάδες και οι μαθητές θα έρχονται μέρα παρά μέρα.  Δηλαδή, την πρώτη εβδομάδα η α΄ομάδα θα έρθει ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και η β’ ομάδα ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ. Τη δεύτερη εβδομάδα οι ομάδες θα παρουσιαστούν αντίστροφα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα τηρηθεί όπως ίσχυε πριν το κλείσιμο των σχολείων.

Επισυνάπτουμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για τους γονείς και τους μαθητές από τον ΕΟΔΥ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Σελέκου Αλεξάνδρα

Εγγραφή μαθητών στην Α’ τάξη

Αγαπητοί  γονείς και κηδεμόνες  που τα παιδιά σας γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως  και 31-12-2014,  σας ενημερώνουμε ότι:

Οι εγγραφές αρχίζουν από 15 Μαΐου και λήγουν στις 29 Μαΐου 2020.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στην

Α΄ Τάξη είναι:

 •    Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου
 •    Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ). Έντυπο θα σας δοθεί από το σχολείο.Μπορείτε να το εκτυπώσετε πατώντας εδώ.
 •    Επίδειξη του Βιβλιαρίου  Υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν  τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 •    Λογαριασμός ΔΕΗ ή αντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικού σημειώματος,  που  προκύπτει  η διεύθυνση  κατοικίας του μαθητή.
 •    Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.
 • Οι εγγραφές των αλλοδαπών μαθητών μπορούν να γίνουν με προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Tα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.   

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στο ολοήμερο τμήμα είναι:

 •    Αίτηση –Δήλωση γονέα
 •  Βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας και των δύο γονέων

(Οι εγγραφές στο Ολοήμερο τμήμα γίνονται τις ίδιες ημερομηνίες που πραγματοποιούνται οι εγγραφές για την Α΄ τάξη)

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από 10:00΄ έως 12:00΄ στο γραφείο του σχολείου.

 

Παρακαλούμε να προσέρχεστε στο σχολείο λαμβάνοντας όλα τα σχετικά μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ(μάσκα,γάντια) και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους γονείς.

Θήβα, 14 Μαΐου 2020

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Σελέκου Αλεξάνδρα

Εγγραφή μαθητών της Στ’ τάξης σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Στ’ τάξης, σας επισυνάπτουμε τις εγκυκλίους που αφορούν την εγγραφή των μαθητών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια.

Μουσικά σχολεία

Download File


Καλλιτεχνικά σχολεία

Download File

Επιστολή προς γονείς και μαθητές

Αγαπητοί μας γονείς και αγαπητοί μας μαθητές,

ευχόμαστε να είστε όλοι καλά!

Η υποχρεωτική και αναγκαία διακοπή των μαθημάτων μας έβγαλε όλους από την κανονικότητα του σχολικού προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας από την πρώτη στιγμή στέκονται κοντά στους μαθητές μας και προσπαθούν να κρατήσουν την εκπαιδευτική και συναισθηματική σχέση μαζί τους.

Με την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου τα παιδιά να μην αποκοπούν εντελώς από την εκπαιδευτική διαδικασία. Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι σε καμία περίπτωση η «εξ αποστάσεως» διδασκαλία δεν υποκαθιστά την καθημερινή διδακτική πράξη-διδασκαλία στην τάξη.

Δυστυχώς όμως προς το παρόν η «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» είναι το μόνο εργαλείο, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε επικοινωνία με τους μαθητές μας.

Μέχρι στιγμής εφαρμόζαμε την ασύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας και τώρα από εδώ και πέρα θα συνδεθούμε σε μία νέα πλατφόρμα, την Cisco Webex,  για να προχωρήσουμε στη σύγχρονη εκπαίδευση, δηλαδή στην απευθείας επικοινωνία και διδασκαλία εκπαιδευτικού με τους μαθητές του.

Παρακάτω παραθέτουμε οδηγίες σύνδεσής σας:

Πρώτα θα πρέπει ο εκπαιδευτικός της τάξης σας να σας στείλει πρόσκληση, την ημέρα και την ώρα της τηλεδιάσκεψης μαζί με έναν σύνδεσμο – το link της τάξης του.

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε είναι:

Αφού λάβετε το link του εκπαιδευτικού, πατώντας επάνω του θα σας ζητηθεί να κάνετε εγκατάσταση της εφαρμογής Webex.

Αναλυτικά βήματα για την εγκατάσταση θα δείτε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://mathainoumestospiti.gov.gr/dimotiko-mathites/

 

Το link κάθε δασκάλου είναι διαφορετικό, μοναδικό και δεν αλλάζει, οπότε μπορείτε να το αποθηκεύσετε για κάθε είσοδό σας στην τάξη του.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δεν κοινοποιούμε σε άλλα άτομα τα link των εκπαιδευτικών, στοιχεία των μαθητών, δε σχολιάζουμε άλλους μαθητές, δεν βιντεοσκοπούμε ή καταγράφουμε συνομιλίες ή κοινοποιούμε οτιδήποτε στα social media, καθώς όλα τα παραπάνω επισύρουν ποινικές ευθύνες και κυρώσεις σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, θέλουμε να γνωρίζετε ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σχολείο μας να σταθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά στους μαθητές του και στους γονείς τους.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση που δείχνετε.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία είμαστε όλοι μαζί και είμαστε αισιόδοξοι πως η κατάσταση αυτή και το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Καλή δύναμη και ελπίζουμε να βρεθούμε πολύ σύντομα ξανά στο σχολείο μας!!!!

 

Με εκτίμηση,

Η Δ/ντρια

Σελέκου Αλεξάνδρα

Οι ευχές μας…

«Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι»Λήψη αρχείου

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων