Τοποθέτηση Ψυχολόγου στο Σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς-Κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του 6ου Σχολικού Δικτύου Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Βοιωτίας, βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Τρίτη η Σχολική Ψυχολόγος ΠΕ-23 Χρυσούλα Σαρρή, μόνιμα τοποθετημένη στη σχολική μας μονάδα, με σκοπό τη διερεύνηση των εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών/τριών καθώς και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της σχολικής κοινότητας, τηρώντας πάντα το επαγγελματικό απόρρητο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση καθώς και για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε:

  • στα τηλέφωνα του σχολείου 2262029034 και 2262026995
  • στο email του σχολείου mail@2dim-thivas.voi.sch.gr
  • καθώς και στο email sarri.psychologist@gmail.com

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια

Μαριάννα Ζιώγα

Ο Αγιασμός μας!

αγιασμος

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας

Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως η τελετή του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

στις 8:30π.μ. στην αυλή του σχολείου μας.

Τα παιδιά θα έρθουν χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν μετά τον Αγιασμό.

Καλή μας σχολική χρονιά!!!

«Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία»,

Το 2ο Δημοτικό δείχνοντας ενδιαφέρον για την προστασία του Περιβάλλοντος, συμμετείχε στη  δράση Ανακύκλωσης «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία», η οποία υλοποιείται ετησίως από το 2016 από το ΙΤΥΕ Διόφαντος και αποσκοπεί στην οργανωμένη και συστηματική ανακύκλωση χαρτιού από την ίδια τη σχολική κοινότητα. Η δράση αυτή:

  •  Αφορά σχολικά και άλλα βιβλία που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, τετράδια και λευκό φωτοτυπικό χαρτί.
  • Συμβάλλει ουσιαστικά στην ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών, στην ενδυνάμωση του εθελοντισμού καθώς και στην ενίσχυση του στοιχείου της ανταποδοτικότητας, αφού το χρηματικό ποσό που συγκεντρώνεται από την Ανακύκλωση χρησιμοποιείται για να καλύψει ανάγκες των σχολείων που συμμετέχουν.
  • Επιτυγχάνει την εξοικονόμηση υλικών και ενέργειας, σε μια εποχή που αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
  • Αναδεικνύει τον στρατηγικό ρόλο του σχολείου και της εκπαίδευσης σε θέματα ανακύκλωσης.

Στο τέλος λοιπόν της σχολικής χρονιάς συγκεντρώσαμε και παραδώσαμε στον ΦΟΔΣΑ, που συνεργάζεται με το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, δύο μεγασάκους με χαρτί για ανακύκλωση.

Συνεχίζουμε επίσης να ανακυκλώνουμε καπάκια (πλαστικό), αλουμίνιο και γυαλί.

ΚΑΠΑΚΙΑ 1 ΧΑΡΤΙ 1 ΧΑΡΤΙ 2 ΧΑΡΤΙ 3

Αθλοπαιδείες

Την Τρίτη 13-6-2023 στην αυλή του σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες! Μαζί με τους γυμναστές μας κ. Καπέλιου Σωτηρία και κ. Μπαλιάμη Νίκο μικροί και μεγάλοι παίξαμε και διασκεδάσαμε!!

Περάσαμε τέλεια!!!

Και του χρόνου!!!

12

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ¨ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ¨

  Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το σχολείο μας  υποστηρίζει έμπρακτα το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την προστασία της άγριας ζωής και των ορεινών οικοσυστημάτων στην Ελλάδα, λαμβάνοντας μέρος στο πρόγραμμα της υιοθεσίας. Με την υιοθεσία καλύπτουμε μέρος των εξόδων περίθαλψης, διατροφής και φροντίδας του Πάτρικ, μιας από τις αρκούδες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προστασίας της Αρκούδας στο Νυμφαίο Φλώρινας  και της Λούνας, ενός ελληνικού ποιμενικού σκύλου, καθώς και τη συντήρηση των χώρων φιλοξενίας για ένα χρόνο.

Κάνοντας κλικ στα παρακάτω ονόματα, θα δείτε τα όμορφα ζωάκια μας!!!

ΛΟΥΝΑ

ΠΑΤΡΙΚ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΥΛΕΣ ΜΑΣ

 

Η Β΄ τάξη του σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες τους την κυρία Τουρκοχωρίτη Γεωργία και την κυρία Λαλιώτη Γεωργία , ασχολήθηκαν με τη δημιουργία μαθητικού εντύπου. Έφτιαξαν δύο πολύ όμορφες εφημερίδες για να μας ενημερώσουν για διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα και να μας ψυχαγωγήσουν.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

san palio σινεμαφρουτα και λαχανικα

Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή γιορτή μας περιμένει την  Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 και ώρα 7:00μ.μ στην αυλή του σχολείου μας!!!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β΄και Γ΄τάξεων κάνουν «λαχανοφρουτοθεραπεία»,

παρακολουθώντας αποσπάσματα από αγαπημένες ταινίες

του Παλιού Καλού Ελληνικού Κινηματογράφου

όπου πρωταγωνιστές θα είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ τάξης!!

Σας περιμένουμε όλους!!!

χυμοιellinikos kinimatografos

Ενημέρωση για την Σεξουαλική – Αναπαραγωγική Υγεία και τα Συναισθήματα

Το σχολείο μας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της ομάδας ΤΟ.Μ.Υ (τοπική μονάδα υγείας), οι οποίοι μίλησαν  στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  για την Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία και πώς μπορούν να διαχειρίζονται τα Συναισθήματά τους κατά την περίοδο της εφηβείας που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές.

ΤΟΜΥ 1

Συμμετοχή στον 1ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό «ΤΟ ΔΑΣΟΣ-ΘΗΒΑ 2023»

Στις 23 Απριλίου 2023, το σχολείο μας συμμετείχε στον 1ο Περιφερειακό  μαθητικό διαγωνισμό ¨Το δάσος-Θήβα 2023¨που οργάνωσε ο Σύλλογος Χιονοδρόμων , Ορειβατών, Ποδηλάτων (ΣΧΟΠ Θήβας) για τους μαθητές που φοιτούν σε σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας.  Η δράση υλοποιήθηκε στο δάσος του Μοσχοποδίου και μαθητές από το σχολείο μας με τη βοήθεια της καθηγήτριας των Εικαστικών ετοίμασαν και παρουσίασαν εικαστικά έργα που αφορούσαν το παραπάνω θέμα.

Στόχοι του διαγωνισμού ήταν:

1. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το φυσικό περιβάλλον και την σημαντικότητά του.

2. Η γνωριμία και η ενδεχόμενη επαφή με τη βιοποικιλότητα του δάσους, η  αναγνώριση της αξίας του και της αναγκαιότητας της προστασίας του.

3. Οι αξίες και συναισθήματα που μας δίνει η επαφή με το περιβάλλον.

4. Η αναγνώριση της αισθητικής διάστασης του δάσους.

το δάσος Θήβα 1 ΕΠΑΙΝΟΣ Το δάσος Θήβα 4

 

Η Δ΄ τάξη στα εργαστήρια του STEM EDUCATION

Την Τρίτη 16/5/23 η Δ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τον οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (STEM EDUCATION) στην Αθήνα.

Τα παιδιά στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους παρακολούθησαν δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής, οι οποίες τα βοήθησαν να γνωρίσουν τον κόσμο της μηχανικής, της ηλεκτρονικής και της εφαρμοσμένης πληροφορικής, που εμπεριέχεται σε όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές για τη συλλογή, επεξεργασία και μεταφορά δεδομένων και για τη δημιουργία τεχνολογικών θαυμάτων, όπως τα αυτόνομα αυτοκίνητα και οι εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Περάσαμε πολύ όμορφα μαθαίνοντας αλλά και διασκεδάζοντας!!!

stem 1 stem 3

stem 2 stem 4

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση