ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινάει η επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 έως 26 Ιουνίου 2020. Το Σχολείο μας έχει λάβει όλα τα μέτρα που αναφέρονται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του Covid-19.

Σας πληροφορούμε πως το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει, καθώς επίσης και το κυλικείο του Σχολείου θα παραμείνει κλειστό μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Γι’ αυτό το λόγο οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα 1 μπουκάλι νερό και κάτι για φαγητό. Επίσης παρακαλούμε τα παιδιά αν είναι δυνατόν να έχουν μαζί τους το δικό τους αντισηπτικό και αντισηπτικά μαντηλάκια.

Τέλος, επειδή ο αριθμός των μαθητών είναι μεγάλος, κάθε τμήμα θα χωριστεί στη μέση σε δύο ομάδες και οι μαθητές θα έρχονται μέρα παρά μέρα.  Δηλαδή, την πρώτη εβδομάδα η α΄ομάδα θα έρθει ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και η β’ ομάδα ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ. Τη δεύτερη εβδομάδα οι ομάδες θα παρουσιαστούν αντίστροφα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα θα τηρηθεί όπως ίσχυε πριν το κλείσιμο των σχολείων.

Επισυνάπτουμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ για τους γονείς και τους μαθητές από τον ΕΟΔΥ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Σελέκου Αλεξάνδρα

Εγγραφή μαθητών στην Α’ τάξη

Αγαπητοί  γονείς και κηδεμόνες  που τα παιδιά σας γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως  και 31-12-2014,  σας ενημερώνουμε ότι:

Οι εγγραφές αρχίζουν από 15 Μαΐου και λήγουν στις 29 Μαΐου 2020.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στην

Α΄ Τάξη είναι:

 •    Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου
 •    Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ). Έντυπο θα σας δοθεί από το σχολείο.Μπορείτε να το εκτυπώσετε πατώντας εδώ.
 •    Επίδειξη του Βιβλιαρίου  Υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν  τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 •    Λογαριασμός ΔΕΗ ή αντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικού σημειώματος,  που  προκύπτει  η διεύθυνση  κατοικίας του μαθητή.
 •    Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.
 • Οι εγγραφές των αλλοδαπών μαθητών μπορούν να γίνουν με προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Tα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.   

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στο ολοήμερο τμήμα είναι:

 •    Αίτηση –Δήλωση γονέα
 •  Βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας και των δύο γονέων

(Οι εγγραφές στο Ολοήμερο τμήμα γίνονται τις ίδιες ημερομηνίες που πραγματοποιούνται οι εγγραφές για την Α΄ τάξη)

Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από 10:00΄ έως 12:00΄ στο γραφείο του σχολείου.

 

Παρακαλούμε να προσέρχεστε στο σχολείο λαμβάνοντας όλα τα σχετικά μέτρα προφύλαξης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ(μάσκα,γάντια) και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στους γονείς.

Θήβα, 14 Μαΐου 2020

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Σελέκου Αλεξάνδρα

Εγγραφή μαθητών της Στ’ τάξης σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια

Αγαπητοί γονείς των μαθητών της Στ’ τάξης, σας επισυνάπτουμε τις εγκυκλίους που αφορούν την εγγραφή των μαθητών στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια.

Μουσικά σχολεία

Download File


Καλλιτεχνικά σχολεία

Download File

Επιστολή προς γονείς και μαθητές

Αγαπητοί μας γονείς και αγαπητοί μας μαθητές,

ευχόμαστε να είστε όλοι καλά!

Η υποχρεωτική και αναγκαία διακοπή των μαθημάτων μας έβγαλε όλους από την κανονικότητα του σχολικού προγράμματος.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας από την πρώτη στιγμή στέκονται κοντά στους μαθητές μας και προσπαθούν να κρατήσουν την εκπαιδευτική και συναισθηματική σχέση μαζί τους.

Με την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου τα παιδιά να μην αποκοπούν εντελώς από την εκπαιδευτική διαδικασία. Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι σε καμία περίπτωση η «εξ αποστάσεως» διδασκαλία δεν υποκαθιστά την καθημερινή διδακτική πράξη-διδασκαλία στην τάξη.

Δυστυχώς όμως προς το παρόν η «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» είναι το μόνο εργαλείο, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε επικοινωνία με τους μαθητές μας.

Μέχρι στιγμής εφαρμόζαμε την ασύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας και τώρα από εδώ και πέρα θα συνδεθούμε σε μία νέα πλατφόρμα, την Cisco Webex,  για να προχωρήσουμε στη σύγχρονη εκπαίδευση, δηλαδή στην απευθείας επικοινωνία και διδασκαλία εκπαιδευτικού με τους μαθητές του.

Παρακάτω παραθέτουμε οδηγίες σύνδεσής σας:

Πρώτα θα πρέπει ο εκπαιδευτικός της τάξης σας να σας στείλει πρόσκληση, την ημέρα και την ώρα της τηλεδιάσκεψης μαζί με έναν σύνδεσμο – το link της τάξης του.

Τα βήματα που θα ακολουθήσετε είναι:

Αφού λάβετε το link του εκπαιδευτικού, πατώντας επάνω του θα σας ζητηθεί να κάνετε εγκατάσταση της εφαρμογής Webex.

Αναλυτικά βήματα για την εγκατάσταση θα δείτε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://mathainoumestospiti.gov.gr/dimotiko-mathites/

 

Το link κάθε δασκάλου είναι διαφορετικό, μοναδικό και δεν αλλάζει, οπότε μπορείτε να το αποθηκεύσετε για κάθε είσοδό σας στην τάξη του.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δεν κοινοποιούμε σε άλλα άτομα τα link των εκπαιδευτικών, στοιχεία των μαθητών, δε σχολιάζουμε άλλους μαθητές, δεν βιντεοσκοπούμε ή καταγράφουμε συνομιλίες ή κοινοποιούμε οτιδήποτε στα social media, καθώς όλα τα παραπάνω επισύρουν ποινικές ευθύνες και κυρώσεις σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, θέλουμε να γνωρίζετε ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σχολείο μας να σταθεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά στους μαθητές του και στους γονείς τους.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση που δείχνετε.

Στη δύσκολη αυτή συγκυρία είμαστε όλοι μαζί και είμαστε αισιόδοξοι πως η κατάσταση αυτή και το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Καλή δύναμη και ελπίζουμε να βρεθούμε πολύ σύντομα ξανά στο σχολείο μας!!!!

 

Με εκτίμηση,

Η Δ/ντρια

Σελέκου Αλεξάνδρα

Οι ευχές μας…

«Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι»Λήψη αρχείου

Ειδοποίηση Γονέων

​Αγαπητοί/ές γονείς/κηδεμόνες,

Μετά από επείγουσα ειδοποίηση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας σας παρακαλούμε να ενημερώσετε το Σχολείο για τα emails των γονέων προκειμένου να καταχωρηθούν το συντομότερο στο πληροφοριακό σύστημα myschool ώστε μέσω αυτής της εξακρίβωσης να δρομολογηθεί το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης των μαθητών/τριών. Επιπλέον, σε περίπτωση αλλαγής αριθμού κινητού τηλεφώνου παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά.

Για την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση του Σχολείου, σας παρακαλούμε να μας αποστείλετε email

στο mail@2dim-thivas.voi.sch.gr με τα στοιχεία που ζητούνται.

Στο email να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας και το ονοματεπώνυμο του γονέα στον οποίο αντιστοιχεί το κινητό τηλέφωνο και το email που δηλώνετε.

Σας ευχαριστώ πολύ

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Σελέκου Αλεξάνδρα

Οδηγίες από τον ΕΟΔΥΛήψη αρχείου

Κλείνουν για 14 ημέρες όλα τα σχολεία της χώρας

 

Την απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων για 14 ημέρες, απο αύριο,  για την πρόληψη εξάπλωσης του κοροναϊού προβλέπει Κοινή Απόφαση των υπουργών Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υγείας Β. Κικίλια κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων .

Ειδικότερα η απόφαση προβλέπει την απαγόρευση λειτουργίας για 14 ημέρες, αρχίζοντας από αύριο Τετάρτη 11/3/2020:

 • Των ιδιωτικών και δημοσίων σχολείων
 • Των Πανεπιστημίων και την ΑΣΠΑΙΤΕ
 • Των ΙΕΚ
 • Των Βρεφονηπιακών Σταθμών
 • Των Φροντιστηρίων
 • Των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ο Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου μας

Αγαπητοί  γονείς-κηδεμόνες

Σας κοινοποιούμε τον Κανονισμό Λειτουργίας του σχολείου μας που αφορά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών για το σχολικό έτος 2019-2020. Το παρακάτω κείμενο έχει συνταχθεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού σχολείου Θήβας, λαμβάνοντας υπόψη την κείμενη νομοθεσία και τις ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ο αμοιβαίος σεβασμός και η τήρηση των κανόνων λειτουργίας του σχολείου θεωρούμε ότι θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καλύτερη μεταξύ μας συνεργασία, αλλά κυρίως στην επίτευξη των δύο πρωταρχικών κοινών στόχων μας: την ασφάλεια των παιδιών και τη βέλτιστη ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Η πρωινή προσέλευση των μαθητών/τριών πραγματοποιείται από τις 8:00 έως τις 8:15 από την είσοδο του σχολείου. Τα παιδιά υποδέχονται και παραλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί υπηρεσίας. Οι γονείς-κηδεμόνες δεν εισέρχονται στον προαύλιο χώρο του σχολείου (εκτός εάν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού).

Παρακαλείσθε να φροντίζετε για την προσέλευση των μαθητών-τριών εντός του προβλεπόμενου χρόνου, καθώς η είσοδος ανοίγει στις 7:30 ακριβώς και κλειδώνει με τη λήξη της πρωινής προσευχής.

Προσοχή: Για την αποτελεσματικότερη προστασία των μαθητών/τριών και την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας η είσοδος  του σχολείου θα κλειδώνει αμέσως μετά την πρωινή προσευχή και θα παραμένει κλειστή έως τη λήξη λειτουργίας του διδακτικού ωραρίου του πρωινού και του ολοήμερου προγράμματος.

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια παραστεί ανάγκη να καθυστερήσει για ιατρικές εξετάσεις ή άλλο σοβαρό λόγο, παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση του σχολείου για να ανοίξει η είσοδος, δεδομένου του ότι δεν υπάρχει σχολικός φύλακας. Επίσης, σε περίπτωση καθυστέρησης η προσέλευση θα  γίνεται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, για να μην διαταράσσεται το κλίμα της τάξης και η διεξαγωγή του μαθήματος.

Σε περίπτωση απεργιακών κινητοποιήσεων παρακαλούνται όλοι οι γονείς να προσέρχονται μαζί με τα παιδιά τους στο σχολείο και να μην αποχωρούν εάν δεν βεβαιωθούν ότι θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα.

Σας γνωστοποιούμε το  ωράριο του πρωινού σχολικού προγράμματος:

ΩΡΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

8:00 – 8:15 10΄ Υποδοχή μαθητών/ 8:15 – 9:40 90΄ Α΄ διδακτική περίοδος => 1η & 2η διδακτικές ώρες

9:40 – 10:00 20΄ Α΄ διάλειμμα

10:00 – 11:30 90΄ Β΄ διδακτική περίοδος > 3η & 4η διδακτικές ώρες

11:30 – 11:45 15΄ Β΄ διάλειμμα

11:45 – 12:25 40΄ 5η διδακτική ώρα

12:25 – 12:35 10΄ Γ΄ διάλειμμα

12:35 – 13:15 40΄ 6η διδακτική ώρα

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ:  Κατά την αποχώρηση με τη λήξη του πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος, οι γονείς-κηδεμόνες των παιδιών που φοιτούν στην  Α΄,  τάξη του σχολείου παραλαμβάνουν τα παιδιά από τους από τους/τις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς των τμημάτων από την κεντρική είσοδο του σχολείου στις 13:15΄.

Οι μαθητές σε καμία περίπτωση δε φεύγουν πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αναχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια) γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα και φυσικά, αφού έχει ενημερωθεί  ο δάσκαλος της τάξης και ο διευθυντής.

Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αναχώρησή τους ή τους παραλαμβάνει Ταξί ή λεωφορείο, δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο πριν την άφιξη του συνοδού ή των μέσων μεταφοράς τους.

Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί μεριμνούν  για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών μετά τη λήξη των μαθημάτων. Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας βαραίνει αποκλειστικά το γονέα/κηδεμόνα. Οι γονείς-κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου.

Οι ενήλικες που συνοδεύουν τους μαθητές κατά την αποχώρησή τους,  περιμένουν έξω από  το σχολείο και φροντίζουν να προσέρχονται έγκαιρα για την ασφαλή  παραλαβή τους. Ανήλικοι δεν μπορούν να οριστούν συνοδοί των μαθητών/τριών.

 

                                            

ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 2ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων