La chasse aux oeufs : Το κυνήγι των σοκολατένιων αυγών

    Από τη  Μεγάλη Πέμπτη ως την Κυριακή του Πάσχα οι καμπάνες σταματούν να χτυπούν σε ολόκληρη τη Γαλλία σε ένδειξη πένθους.

Σύμφωνα με τον μύθο οι καμπάνες πηγαίνουν στη Ρώμη πετώντας  για να πάρουν την ευλογία του Πάπα. Το πρωί του Πάσχα επιστρέφουν για να αναγγείλουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού και φέρνουν μαζί τους πασχαλινά σοκολατένια αυγά, τα οποία σκορπίζουν στους κήπους καθώς περνούν.

Τα παιδιά ψάχνουν τα σοκολατένια αυγά στους κήπους και τα τοποθετούν στο γιορτινό τραπέζι για να καταναλωθούν μετά το γιορταστικό γεύμα.

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης ήρθαν σε επαφή και βίωσαν  το γαλλικό έθιμο στο προαύλιο του σχολείου μας.

 

  Διάθεση self-test  για μαθητές  από τα φαρμακεία   Από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνεται ΜΟΝΟ ΕΝΑ self test  

  

self test koronoios odigies 01 04 2021   Οι μαθητές  μας, εμβολιασμένοι και μη, θα προμηθεύονται   έως και την Τρίτη 5 Απριλίου, τρία (3) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 4 Απριλίου έως και 15 Απριλίου 2022 και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα.  

    Μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα εισέρχονται στις σχολικές τάξεις έχοντας υποβληθεί σε έναν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο εβδομαδιαίως, ο οποίος θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. 

Υπενθυμίζεται ότι: 

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη. 

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές. 

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών   καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19. 

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες. 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ » ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»

download

EΠΕΙΓΟΝ: ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΤΙΣ 9

Λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω της πρόσφατης χιονόπτωσης και τις συνθήκες παγετού, σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε για τη 1

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΧΟΛΕΙΑ 2048x1152Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:

Α) Τα Γυμνάσια και Λύκεια  σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων.

Β) Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων

Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου

Οι παιδικοί σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Γεώργιος Αναστασίου

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2022»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

 «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2022»

 

Αφορά μαθητές Δημοτικών σχολείων (Β-Γ-Δ-Ε-ΣΤ) και Γυμνασίων Βοιωτίας, Ευβοίας και Φωκίδας. Θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου online με ευθύνη του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Βοιωτίας και του ΓΕΛ Σχηματαρίου .

 

Απαραίτητη προϋπόθεση να γίνετε συνδρομητής του περιοδικού που εκδίδει η Μαθηματική Εταιρεία μέχρι τις 8 Μαρτίου 2022.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την διαδικασία που ακολουθείται , για τις ώρες διεξαγωγής του διαγωνισμού, εγγραφές κ.λ.π θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://katmatzidou.wixsite.com/pythagoras22

afisa 4o diag pytagoras 2022                            Σημαντικές ημερομηνίες

 

  • Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 δοκιμαστική online προσομοίωση
  • Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 λήξη εγγραφών-συνδρομών
  • Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 online Διαγωνισμός

Διάθεση self-test για μαθητές από τα φαρμακεία

 

   Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,θα προμηθεύονται από Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως και Τετάρτη 2 Μαρτίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 1 Μαρτίου έως και  15 Μαρτίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι:

self test main12– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές. Θα ελέγχονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί την 1η διδακτική ώρα.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2022-23

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

 

14849927 happy children holding a banner illustration artΕγγραφές μαθητών στη Πρώτη τάξη

για το σχολικό έτος 2022 -2023

 

Σας γνωρίζουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2022-23 θα πραγματοποιηθούν φέτος από 1 έως 20 Μαρτίου. Σας επισημαίνουμε ότι τη σχολική χρονιά  στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2016 έως 31-12-2016.

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι  για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες.

 

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

 

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

 

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

 

ε. Βεβαίωση  φοίτησης-παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

 

  • Οι εγγραφές των αλλοδαπών μαθητών μπορούν να γίνουν με προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Επίσης, ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα. Όμως, τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.
  • Παρακαλούμε να προσέρχεστε στο σχολείο λαμβάνοντας όλα τα σχετικά μέτρα προφύλαξης και αφού υπάρχει σχετική προσυνεννόηση προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Επικοινωνία: 22620-27013 ή 6932211828 ή mail@5dim-thivas.voi.sch.gr

 

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ  ΗΛΙΑΣ

Απολύμανση στο σχολείο μας

3 Ο κορονοϊός είναι εδώ και αντιστέκεται σθεναρά.

Σχεδόν καθημερινά υπάρχουν θετικά κρούσματα (μαθητών και εκπαιδευτικών) στο σχολείο μας.

Στα πλαίσια του περιορισμού της διασποράς την Κυριακή πραγματοποιήσαμε γενική απολύμανση σε αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους.

Φροντίζουμε όλοι να τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο και  να πραγματοποιούμε τα self tests που οφείλουμε να κάνουμε.2

1

Δήμος Θηβαίων: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου λόγω παγετού

 

   Η πρόσφατη σφοδρή χιονόπτωση στον Δήμο Θηβαίων και τα προβλήματα εξαιτίας της συσσώρευσης χιονιού και του ισχυρού παγετού καθιστούν επικίνδυνη την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους. Την κατάσταση δυσχεραίνουν και τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού, στο πλαίσιο των οποίων μένουν ανοικτά τα παράθυρα για τον εξαερισμό των σχολικών αιθουσών.
Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε την αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου.

Από την απόφαση εξαιρούνται οι παιδικοί σταθμοί σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:
Α) Τα Γυμνάσια και Λύκεια σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
Β) Τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου και το Ειδικό Σχολείο Θήβας

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων