Εγγραφές μαθητών στη Πρώτη τάξη για το σχολικό έτος 2021 -2022

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ

 

Εγγραφές μαθητών στη Πρώτη τάξη

για το σχολικό έτος 2021 -2022

 

Σας γνωρίζουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2021-22 θα πραγματοποιηθούν φέτος από 1 έως 20 Μαρτίου. Σας επισημαίνουμε ότι τη σχολική χρονιά  στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-12-2015.

 

Απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι  για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες.

 

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

 

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

 

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

 

ε. Βεβαίωση  φοίτησης-παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

 

  • Οι εγγραφές των αλλοδαπών μαθητών μπορούν να γίνουν με προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης γέννησης. Επίσης, ανήλικα τέκνα υπηκόων τρίτων χωρών μπορούν να εγγραφούν έστω κι αν δεν έχει ρυθμιστεί η νόμιμη διαμονή τους στη χώρα. Όμως, τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα.
  • Παρακαλούμε να προσέρχεστε στο σχολείο λαμβάνοντας όλα τα σχετικά μέτρα προφύλαξης και αφού υπάρχει σχετική προσυνεννόηση προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Επικοινωνία: 22620-27013 ή 6932211828 ή mail@5dim-thivas.voi.sch.gr

 

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ  ΗΛΙΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Με απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 18/2 και την Παρασκευή 19/2/21, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το απογευματινό πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Πήραμε τα … βουνά!

 

Μέσα στην καθημερινή πίεση και το άγχος η οργάνωση περιπάτου και πεζοπορίας που οργάνωσε το Ε2 του σχολείου μάς δίνει μία νότα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Το δισάκι τους στον ώμο για τον δρόμο και ξεκίνησαν με τα πόδια για το δάσος του Μοσχοποδιού. Αθλήθηκαν, έπαιξαν, παρατήρησαν, έκαναν πικνίκ και γύρισαν το μεσημεράκι με χαμόγελα, φωνές και χαρούμενη διάθεση.

Μπράβο στις κυρίες Αθηνά και Παναγιώτα!

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

 

  

                                                                                                                                                                         Π Ρ Ο Σ

                                                                                                                                                                                                                         κ. Αγγελιδάκη Μαρία

 

      Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου σάς ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά ενός  επαναφορτιζόμενου φυσητήρα .

 

                                                        Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

                                                                                                                                 ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

                                                                                

Δήμος Θηβαίων: Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων την Πέμπτη, 21/01

ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ Unsplash

Λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε για την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών στις 10.00 π.μ.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Γεώργιος Αναστασίου

  • Η Πρωινή ζώνη ξεκινάει στις 9.30 και το Ολοήμερο λειτουργεί κανονικά από τις 1.15 μέχρι τις 4 το απόγευμα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Δήμος Θηβαίων

Ανακοίνωση για τη λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη 20/01/2021

Λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω του ισχυρού παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε για την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών στις 10.00 π.μ.
Ειδικότερα, η απόφαση αφορά:
Α) Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Θηβαίων
Β) Τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θηβαίων
Γ) Το Ειδικό Σχολείο (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Γεώργιος Αναστασίου

Κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου

Δήμος Θηβαίων: Κλειστά τα σχολεία την Τρίτη 19/01 λόγω καιρικών συνθηκών

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ~

Δήμος Θηβαίων: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα 18/01 λόγω καιρικών συνθηκών

Επιστρέφουμε με ασφάλεια

Καλή χρονιά με υγεία!

 

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ξεκινάνε πάλι τα μαθήματα μέσα στον φυσικό τους χώρο, τις αίθουσες διδασκαλίας. Αυτό μας κάνει χαρούμενους αλλά μας δημιουργεί  άγχος και ανάγκη για μεγαλύτερα μέτρα προστασίας. Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Στο σχολείο μας λειτουργούν πολυπληθή τμήματα. Για να μπορέσουμε να περάσουμε και αυτή την τρικυμία όσο πιο ανώδυνα γίνεται θα πρέπει να εφαρμόσουμε κάποιες οδηγίες με  θρησκευτική ευλάβεια.

 

ΤΑΞΕΙΣ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ
Α- Β 8.05 13.05
Γ-Δ 8.10 13.10
Ε-ΣΤ 8.15 13.15

 

Οι μαθητές των Α, Β και Γ  τάξεων θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από την κεντρική είσοδο της οδού Ψαρών (από τη γνωστή βορινή πόρτα)

 

   Οι μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ  τάξεων θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από τη δυτική είσοδο της οδού Ησιόδουπου θα ανοίξει προκειμένου να αποφεύγουμε τον συνωστισμό τις ώρες προσέλευσης και – κυρίως- τις ώρες αποχώρησης. Από αυτές τις πόρτες θα παραλαμβάνουν τα παιδιά και οι ενήλικες αποφεύγοντας τη μακρόχρονη παραμονή τους.

Όποιοι γονείς/κηδεμόνες έχουν παιδιά που έρχονται ή φεύγουν από διαφορετικές εισόδους ας προτιμούν την πόρτα της Ησιόδου. Επειδή τα σκαλιά έχουν σχετικά μεγάλη κλίση συμβουλεύουμε τα παιδιά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά.

Ως κύρια είσοδος για οποιαδήποτε επικοινωνία θεωρείται η «κάτω πόρτα» στο θυρωρείο της οποίας θα υπάρχει και σχολική φύλακας.

Κατά τα άλλα ισχύουν οι οδηγίες που σας είχαν δοθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς  (όχι είσοδος των γονέων στο σχολείο παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από επικοινωνία με το σχολείο). Η επικοινωνία με τους/τις εκπαιδευτικούς θα συνεχιστεί με τον τρόπο που είχαν ορίσει οι δάσκαλοι/ες των τμημάτων.

Η ψυχολόγος  θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Δευτέρα.

Θα σας παρακαλούσα να είστε περισσότερο τυπικοί στο ζήτημα των μασκών. Να μην ξεχνάτε να δίνετε μάσκα το πρωί στο παιδί σας. Να το έχετε προμηθεύσει επιπλέον μάσκες ( σε σακουλάκι ή ταπεράκι) γιατί μπορεί να χαλάσουν  ή να λερωθούν. Φυσικά, έχουμε προμηθευτεί μάσκες μίας χρήσεως αλλά θα δίνουμε στους μαθητές με σχετική οικονομία.

 

Σας υπενθυμίζουμε τους τρόπους επικοινωνίας με το σχολείο:

Τηλ.  22620-27013

Φαξ: 22620-89227

e-mail: mail@5dim-thivas.voi.sch.gr

Eπίσης, μπορείτε να ενημερώνεστε και από το ιστολόγιο του σχολείου μας στη διεύθυνση:  https://blogs.sch.gr/5dimthiv/

 

 

Ραντεβού τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021.

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ανωτέρω σχολεία καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1/2021 (δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την 8/1/2021).

Με ανακοίνωση που θα σταλεί στους γονείς με e-mail και θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 8/1/21 στην ιστοσελίδα του σχολείου θα σας επιβεβαιώσουμε την έναρξη των μαθημάτων και θα σας ενημερώσουμε με λεπτομέρειες για  τον τρόπο λειτουργίας, ώρες προσέλευσης, αποχώρησης κ.λ.π.

 

 

 

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων