Οκτ 09
30

«Εξυπνες» πένες …

Κάτω από (Gadgets) από στις 30-10-2009 και με ετικέτα ,

livescribe-pulse-pen.jpgΕίναι κομψές, εύχρηστες, αλλά πάνω απ΄ όλα «έξυπνες». Ο λόγος για τις πένες υψηλής… νοημοσύνης Ρulse, της εταιρείας Livescribe, οι οποίες με τη βοήθεια ενός μικροεπεξεργαστή στο εσωτερικό τους έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν και να καταγράφουν ταυτoχρόνως ήχο και σημειώσεις προκειμένου ο χρήστης να μη χάσει ούτε λέξη από τις σημαντικές του συναντήσεις.

Οι πρωτοποριακές πένες είναι εξοπλισμένες με μια κάμερα υπερύθρων στη μύτη και ένα πανίσχυρο μικρόφωνο στο πίσω μέρος. Ετσι, με τη βοήθεια του ειδικού χαρτιού της εταιρείας, το λεγόμενο dot paper, ο χρήστης μπορεί παράλληλα με την ηχογράφηση μιας σημαντικής παρουσίασης να λαμβάνει σημειώσεις, οι οποίες συγχρονίζονται και παρουσιάζονται στην πορεία σε συνδυασμό με το ηχογραφημένο υλικό. Ακόμη, συνδέοντας τις πένες μέσω θύρας USΒ με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή μπορεί να «φορτώσει» σε αυτόν ό,τι έχει γράψει.

Οι «μαγικές» πένες διατίθενται σε δύο εκδοχές τιτανίου: τη μικρή με μνήμη 2GΒ και τη μεγάλη με χωρητικότητα 4GΒ. Η δεύτερη προσφέρει δυνατότητα ηχογράφησης ομιλίας, συνολικής διάρκειας ως και 400 λεπτών, ενώ διαθέτει επιπλέον αρκετό χώρο για την προσθήκη εφαρμογών, τις οποίες κάποιος μπορεί να κατεβάσει από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας (www.livescribe.com). Η τιμή των Ρulse ξεκινά από 114 ευρώ για τα 2GΒ, ενώ στην περίπτωση των 4GΒ η τιμή ανέρχεται στα 134 ευρώ.  ToBHMAΑφήστε μια απάντηση