Σεπ 08
12

ConCern…

Κάτω από (Επιστήμες-Τεχνολογία) από στις 12-09-2008 και με ετικέτα

fib_blackhole.jpg“Φωτιές άναψε στην επιστημονική κοινότητα το στοίχημα των 100 δολαρίων που έβαλε ο Στίβεν Χόκινγκ, ότι το πείραμα του CERN δε θα βρει το μποζόνιο του Χιγκς, γνωστό και ως «σωματίδιο του θεού”.
Όπως πολύ καλά καταλάβατε, τα μαχαίρια βγαίνουν και… στην ευγενή κοινότητα των σοφών. Και ότι σκεφτόμουνα ότι υπάρχουν και Έλληνες επιστήμονες άμεσα εμπλεκόμενοι με το πείραμα. Έλληνες, που σπούδασαν εδώ, έφυγαν για πανεπιστήμια του εξωτερικού (ναι!ναί ! Αυτά τα τρισκατάρατα που εμείς δεν τα θέλουμε γιατί θα μας χαλάσουν τα …δικά μας) και φυσικά έμειναν στο εξωτερικό. Η Ελλάδα, υψηλόβαθμο πια μέλος του brain-drain club, δεν τους θεώρησε κατάλληλους για Πανεπιστημιακούς δασκάλους. Σας θυμίζω την περίπτωση του καθηγητή κ. Νανόπουλου, όταν πρωτογύρισε στην …πατρίδα! Στην πατρίδα που κυριαρχεί η “δικτατορία της μετριότητας” και οι πανεπιστημιακές έδρες είναι αυστηρά …και οικογενειακή υπόθεση. Πηγή: Τα Νέα 12-09-08



1 σχόλιο στο “ConCern…”

  1.   N. είπε:

    Δεν έχω πρόχειρο το δημοσίευμα της εφ. ΤΑ ΝΕΑ για όσα διαμείφθηκαν στο Φυσικό Τμήμα του ΕΚΠΑ ”τότε” με την υποφιότητα Νανόπουλου…ή το σήριαλ Αντωνίου vs Νανόπουλου!
    Βγάζει πολυ γέλιο…ως προς τα δικά μας παιδιά.,,

Αφήστε μια απάντηση