Σεπ 08
10

Βρες τον …συνονόματό σου!

Κάτω από (Γενικά) από στις 10-09-2008 και με ετικέτα , ,

intrenet08_450x.jpg Όποιος έχει την περιέργεια να μάθει πόσοι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν το ίδιο επώνυμο, αλλά και το που βρίσκονται, μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει έναν νέο δικτυακό τόπο, ο οποίος μέχρι στιγμής καλύπτει το ένα έκτο του παγκόσμιου πληθυσμού.
Το PublicProfiler / Worldnames αποτελεί δημιούργημα Βρετανών γεωγράφων στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Λόνγκλεϊ. Η υπηρεσία παρουσιάστηκε στην ετήσια συνδιάσκεψη της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρίας του Λονδίνου. Χρήσιμο και στις κυβερνήσεις.  Η υπηρεσία είναι χρήσιμη όχι μόνο για όσους θέλουν να δουν πόσο κοινό είναι το όνομά τους διεθνώς, ή να ιχνηλατήσουν την οικογενειακή τους ιστορία, αλλά και για τις κυβερνήσεις που μπορούν έτσι να έχουν μια εικόνα για τους ομογενείς της χώρας τους.(π.χ. μπορεί κανείς να εντοπίσει τους Έλληνες σε διάφορες χώρες).  Η βάση δεδομένων του συστήματος προς το παρόν περιλαμβάνει 300 εκατ. ονόματα σε 26 χώρες. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, οι χρήστες μπορούν πάντως να πραγματοποιήσουν αναζητήσεις για Ελληνες του εξωτερικού γράφοντας το όνομα με λατινικούς χαρακτήρες.  3 Σχόλια στο “Βρες τον …συνονόματό σου!”

  1.   ΠΟ είπε:

    Στο ένα έκτο του πληθυσμού δεν βρέθηκε καμιά συνονόματη. Ευελπιστώ στα υπόλοιπα πέντε έκτα να βρεθεί κάτι. Έστω μια άτεκνη (και συνάμα πλούσια) θεία?

  2.   sine είπε:

    Εύχομαι απο καρδιάς μια άτεκνη, ηλικιωμένη, πλούσια θεία! Καμιά ξεχασμένη… αδελφή μη βρεθεί….. Και πάει στράφι η Κτηματογράφηση!!!

  3.   ΠΟ είπε:

    Τέτοια λέγε μου να μην κλείσω μάτι το βράδυ!!! Κι έχουμε κι επίσημη πρώτη αύριο…

Αφήστε μια απάντηση