Απρ 09
08

Ο Θεός της …Ελλάδας!

Κάτω από (Περιβάλλον-Οικολογία) από στις 08-04-2009

eydap.gifΕκεί που πριν λίγους μήνες μετρούσαμε το νερό με το σταγονόμετρο και είχαν αρχίσει να καταστρώνονται σχέδια σωτηρίας για την λειψυδρία, αίφνης οι ταμιευτήρες γέμισαν και τα νερά που έπεσαν από τα Χριστούγεννα και μετά έπιασαν τόπο. Βγήκε λοιπόν η καθ΄ ύλην αρμόδια ΕΥΔΑΠ και μας καθησύχασε ότι τα υδατικά αποθέματα του λεκανοπεδίου επαρκούν για τα επόμενα δύο χρόνια, πανηγυρίζοντας παραμονές της παγκόσμιας μέρας νερού για τα μέτρα που έλαβε. Και τι δεν είπε! Για ορθή διαχείριση των διαρροών σε δίκτυο και νοικοκυριά, για καλύτερη αντιμετώπιση της στάθμης της Υλίκης που λόγω των προβληματικών τοιχωμάτων της χάνει νερό μέχρι και για αναβάθμιση περίπου 2 εκατομμυρίων υδατομετρητών (τα γνωστά σε όλους μας ρολόγια) ώστε να εντοπίζονται οι οικιακές διαρροές και οι «σπάταλοι» να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Εκείνο που φυσικά ξέχασε να μας πει είναι ότι τα αποθέματα δεν θα αυξάνονταν εάν η ίδια η φύση δεν είχε αποφασίσει να ρίξει το ευεργετικό νερό της στο διψασμένο χώμα της Αττικής γης.
Δεν υποτιμούμε τα μέτρα της δημόσιας επιχείρησης τα οποία και χρήσιμα είναι και «ανταποδοτικά» αλλά καλό είναι να λέμε κάποιες φορές την αλήθεια.

water-5.jpgΌσο για την διετή καβάντζα που μας βγάζει από την καραντίνα την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος. Η ευνοϊκή συγκυρία μόνο εφησυχασμό δεν πρέπει να δημιουργεί, είπε ο καθηγητής από το βήμα συνεδρίου για την παγκόσμια ημέρα νερού και τόνισε την ανάγκη για υποδομές αποθήκευσης νερού (φράγματα κ.α) που θα ενισχύσουν τα αποθέματά μας ώστε να μην χάνεται στη θάλασσα το 60% των χειμερινών απορροών. Ήταν ένα σαφές μήνυμα προς την διοίκηση της ΕΥΔΑΠ που κόμπαζε λες και τους ταμιευτήρες τους γέμισε εκείνη!

Της Μαριάνας Τζάνε

 



Αφήστε μια απάντηση