Μαρ 09
23

Facebook και …τρίτη ηλικία!

Κάτω από (Διαδίκτυο, Εκ βαθέων, Χιούμορ) από στις 23-03-2009 και με ετικέτα ,

Μάθε πατέρα… facebook, είναι ο τίτλος του άρθρου του  e-tipos,  που έφερε το χαμόγελο στα…χείλη μου, μετά απο μια τραγική μέρα παράδοσης ελέγχων στο σχολείο!

facebook-is-for-old-people.jpgΕίναι αλήθεια, ότι έναν λογαριασμό στο “φατσοβιβλίο” τον είχα…έκπαλαι!  Κι αυτό, γιατί έχω μιά φίλη πολύ “προχώ”, που είχε “λυσιάκσει” να μου στέλνει διάφορες…σάχλες.  Αλλά πού καιρός για facebook…Εδώ την sine μόλις και μετα βίας προσπαθώ να …αναθρέψω!  Αλλά, απο την μιά το  “αμάρτησα για το παιδί μου”, απο την άλλη το…”αμαρτίαι τέκνων, παιδεύουσι…μητέρας”, τό φερε η ανάγκη να ανακατευτώ ξανά με δαύτο! Αφού έστιψα το μυαλό μου να θυμηθώ τους κωδικούς, κατάφερα και βρέθηκα “πρώτη μούρη” στην βασική σελίδα! Εύγε μου!   Και μετά ο…λύκος;  Δεν πρόλαβα να πολυκαταλάβω τί πατούσα, όταν συνειδητοποίησα ότι έχει και chat! Το “δεν μιλώ με αγνώστους” ούτε που μου πέρασε απο το μυαλό!  Μετά τις απαραίτητες συστάσεις, η ευγενέστατη e-φίλη μου με βοήθησε σε βασικές κινήσεις.  Πολύ μου στοίχισε η ασχετοσύνη μου.  Έρριξα τα μούτρα μου και επιστράτευσα παλιά μου μαθήτρια, φοιτήτρια τώρα πιά, η οποία ήλθε, πάραυτα, για να μου δείξει τα “δέοντα”.  “Αμάν καλέ κυρία, μου έλεγε όλο θράσσος.  Είναι πολύ απλά τα πράγματα!” Κάθε σχόλιο του παιδιού, ήταν και μια μαχαιριά στην καρδιά μου!  Να σου δώσω έναν μπάτσο, είπα μέσα μου, να γράψεις δέκα κάσα. Βρωμόπαιδο! Φταίω εγώ πού σε είχα σε εκτίμηση. Τώρα, αν αυτά τα είπα και απο μέσα μου και απο έξω μου, όρκο δεν παίρνω.  Ήλθε τώρα η ..Μάρω να μας  πεί …”είναι πολύ απλά τα πράγματα, καλέ κυρία”.   Δεν αντιλέγω.  Αλλά και κάθε πράγμα στον καιρό του…Όλα μου τα είπε το παιδί, δεν μπορώ να πώ. Το μόνο που δεν είπε, είναι: Δεν μας αφήνεις καλέ ..θείτσα, που θέλεις και    facebook!  ‘Αει πιές το τσάι σου! Τώρα αν τό’πε απο μέσα του, ακόμα κι αν το ξέρετε, μην μου το …πείτε!  Πάντως  έγινα ξεφτέρι. Άθλος αυτό, γιατί το ξεφτίλα απο το ξεφτέρι…πόρω απέχει.  Ευτυχώς διέσωσα την λιγοστή αξιοπρέπειά μου. Νόμισα…oldpeople.jpgΟι “φίλοι μου” όλο και πλήθαιναν  ώρα με την ώρα.  Φυσικά και δε είναι απο το άμεσο περιβάλλον μου!! Ο φίλος του φίλου του γιού μου, που με είχε καθηγήτρια, είχε μιά φίλη, που η φίλη της φίλης της με είχε καθηγήτρια την εποχή του…χαλκού και δεν συμμαζεύεται.  Και σαν μια αλυσιδωτή αντίδραση μαζευτήκανε όλοι οι παλαιοί και νέοι μαθητές μου σαν τις μέλισσες γύρο απο το μέλι!  Δέν έχω “φίλο” μεγαλύτερο των 25 ετών!!!!!  Πολύ χάρηκα, που τα ξαναβρήκα τα παιδιά! Αλλά, συνεννόηση …τσιμέντο!  Μέχρι να καταλάβω ότι το tpt ,dn, thx, lol σημαίνουν: τίποτε, δεν, thanks, lots of love, ένοιωσα τέτοια …ταπείνωση, μα τέτοια ταπείνωση…Ξέχασα να σας πώ ότι  ο ένας μου κανακάρης με αποδέχτηκε σαν φίλη – αν μπορούσε ας κάνει κι αλλοιώς, αφού για χάρη του έγινα ρεντίκολο- ο “έτερος” Καππαδόκης με εχαρακτήρισε “persona non grata” και μου χάρισε την …”αγάπη  του” με ένα πλατύ χαμόγελο κι ένα μάλλον απειλητικό : “Ούτε που να το διανοηθείς”….

Τέσσερεις μέρες τώρα, ανεβαίνω τον γολγοθά του φατσοβιβλίου.  Κάθε φορά, οι “οnline φίλοι μου”, είναι πάνω απο 10-12.  Χαρά εγώ!  Αλλά μόλις κάνω κλίκ πάνω τους, βλέπω όλα τα … παρελθόντα σχολικά έτη της  καριέρας μου!  Σαν να κάνω …εφημερία μέσα στο ίδιο μου το σπίτι!

 



1 σχόλιο στο “Facebook και …τρίτη ηλικία!”

  1.   laspan είπε:

    Θέλοντας και μη ακολουθούμε το πνεύμα της εποχής.
    Και μένα τις πρώτες οδηγίες μου έδωσαν μια ανηψιά και μια ξαδέλφη.
    Μια άλλη ξαδέλφη, σχεδόν της ηλικίας μου, μου είπε το εξής: Αν μας πάρουν χαμπάρι ότι είμαστε πάνω από 35, θα μας πετάξουν έξω από το Facebook.

Αφήστε μια απάντηση