Μαθηματικά και …άλλα πολλά! Και όχι μόνον!
Τα τελευταία επτά χρόνια ο Στιβ Χεμερστόφερ εργαζόταν στο τηλεφωνικό κέντρο μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Οι ώρες ήταν πολλές και ο μισθός του χαμηλός. Από το 2006, όμως, άρχισε να ζει μια διπλή ζωή. Στον υπολογιστή του έγινε ο Stagueve, δημιουργός ενός μπλογκ που παρακολουθεί την ψηφιακή τεχνολογία, τα βιντεοπαιχνίδια και τον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Έπειτα από μερικούς μήνες, το μπλογκ του έγινε σχετικά δημοφιλές στον κόσμο της μπλογκόσφαιρας, καθώς δεχόταν τρεις με τέσσερις χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα. Τότε, ο Στιβ έκανε το δεύτερο βήμα. Γράφτηκε στο ΑdSense, την αυτόματη υπηρεσία διαφημίσεων του Google. Με την κίνηση αυτή όλα έγιναν πιο εύκολα: Το μπλογκ του γέμισε από διαφημίσεις διάφορων εταιρειών, ενώ μια εταιρεία του πρότεινε να αναρτά «σχόλια με σπόνσορα». Ο Στιβ δέχθηκε χωρίς πολλές ερωτήσεις και τον περασμένο Αύγουστο εγκατέλειψε τη δουλειά του στο τηλεφωνικό κέντρο. Το επάγγελμά του ήταν πλέον μπλόγκερ. Ο Στιβ είναι σήμερα στη Γαλλία ένας από τους 1.500 «μπλόγκερ με τη μεγαλύτερη επιρροή». Άλλοι, όπως ο Ανχ Πανχ, έχουν τόσα έσοδα που καταφέρνουν να απασχολή- σουν λίγα άτομα για προσωπικό. Η ζωή του άλλαξε από τότε που αξιολογήθηκε ως «μπλόγκερ με επιρροή» από τους διαφημιστές. Από τότε ανακάλυψε «τον ένδοξο κόσμο των δημοσιογράφων όπου τα πάντα είναι δωρεάν». Νέα προϊόντα της πληροφορικής αποστέλλονται με το ταχυδρομείο στο σπίτι του και ο ίδιος έχει προσκληθεί σε παρουσιάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και την Ισπανία. «Οι δημοσιογράφοι», λέει, «με δέχονται σαν να είμαι ένας από αυτούς».(εδώ για περισσότερα…)
?ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Η εξειδίκευση κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Ή τεχνολογία ή μόδα- όχι ένα σούπερ μάρκετ απόψεων.
? Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ:Το στοίχημα είναι η γρήγορη ενημέρωση. Επομένως, πολύ ψάξιμο στο Διαδίκτυο πριν φτάσει η πληροφορία στους ανταγωνιστές.
? Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Η πρώτη κίνηση είναι η εγγραφή στην υπηρεσία ΑdSense του Google, η οποία αντιστοιχεί διαφημίσεις στο περιεχόμενο ενός δικτυακού τόπου, αποφέροντας κέρδη κάθε φορά που οι επισκέπτες κάνουν κλικ σε αυτές.
? ΤΟ ΥΦΟΣ: Ο μπλόγκερ πρέπει να γνωρίζει καλά το αντικείμενό του, να έχει άποψη και να μην αλλάζει τον τρόπο που γράφει.
Συνάδελφοι, “ήλθεν η ώραν μας”! Bloggάρετε μπάς και δεί χαρά η … τσέπη μας!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.