Την Τετάρτη 8-10-2025 και ώρα 18.00 -20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των 16ο & 30ο Δημοτικών Σχολείων Βόλου πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από τις Συμβούλους Εκπαίδευσης ΠΕ60 Ν. Μαγνησίας κα Αντωνίου Ε. και Ν. Τρικάλων με σχολεία ευθύνης στο Ν. Μαγνησίας κα Κοτρώτσιου Ε. για τις νηπιαγωγούς του Ν. Μαγνησίας.
Ο τίτλος της επιμόρφωσης ήταν:
«Γιατί το Μάθημα στην Φύση κάνει τα παιδιά εξυπνότερα;»
Η επιμορφωτική συνάντηση αποσκοπούσε αφενός στον απολογισμό του περσινού σεμιναρίου με θέμα «Νευρωνικά Δίκτυα του Εγκεφάλου και η αξιοποίησή τους στην Παιδαγωγική», και αφετέρου στην παρουσίαση εφαρμογών της Προσχολικής Παιδαγωγικής του Εγκεφάλου και της Παιδαγωγικής της Χαράς.
Εισηγήτριες:
Βαλιάντζα-Αφτιά Ευσταθία Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγός,
Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Παιδαγωγικής ΤΕΑΠΗ/ΕΚΠΑ
Ευαγγελάκη Αγγελική: Νηπιαγωγός 2ου Ν/Γ Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας
Θεοδοσίου Μαρία: Νηπιαγωγός 4ου Νηπιαγωγείου Ζαγοράς – Μακρυράχης.
Κουτροδήμου Ελένη, Νηπιαγωγός 1ου Ν/Γ Αγριάς.
Οικονόμου Βασιλική, Νηπιαγωγός 12ου Ν/Γ Ν. Ιωνίας.
Ευχαριστούμε τις διευθύντριες των 16ο & 30ο Δημοτικών Σχολείων Βόλου για την διάθεση της αίθουσας εκδηλώσεων και τις νηπιαγωγούς για την συμμετοχή τους.











