Φεβ 19
19

Πρόσκληση συμμετοχής στο 3ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ σχολείων Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.

Κάτω από (Σχολική ζωή) από στις 19-02-2019 και με ετικέτα

Αγαπητοί και Αγαπητές μας,

Σας ενημερώνουμε ότι τελικά το 3ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ σχολείων Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/3/2019 από τις 8.30 έως τις 13.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορούν να πάρουν μέρος σχολικά μαθητικά σύνολα (χορωδίες ή ορχήστρες).Οι μαθητές των Δημ. Σχολείων της Π.Ε. Λάρισας καλούνται να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη μουσική που συνοδεύει τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούν στα σχολεία τους ή και άλλα τραγούδια με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των παιδαγωγικών ομάδων.

Στο πλαίσιο της αισθητικής-πολιτισμικής αγωγής σκοπός του Φεστιβάλ είναι το σχολείο να μεταμορφωθεί  σε χώρο δημιουργίας και συνεργασίας. Η εκδήλωση έχει σαν  σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία αλλά και την επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές μέσω της μουσικής γλώσσας.

Για να καταρτιστεί το πρόγραμμα συμμετοχών, παρακαλούνται οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι/ες και οι εκπαιδευτικοί μουσικής που υπηρετούν στα σχολεία που θα ήθελαν να συμμετέχουν, σε συνεργασία με το διευθυντή/διευθύντρια της σχολικής μονάδας, να αποστείλουν ενδεικτικό ρεπερτόριο με 3-5 έργα για τις χορωδιακές-ορχηστρικές συμμετοχές.

Για περαιτέρω πληροφορίες-διευκρινίσεις απευθυνθείτε τηλεφωνικά στην Υπεύθυνη Σχολ. Δραστ. κ. Κων. Χατζημίχου (2410533610 και 6976552455).

Το προτεινόμενο πρόγραμμα συμμετοχής του σχολείου παρακαλούμε να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://goo.gl/forms/iy9V1t2hnFXc2rSc2 μέχρι τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019.

Επισημάνσεις:

  1. Η παιδαγωγική προσέγγιση της παρουσίασης των τραγουδιών μπορεί να εκφραστεί μέσα και από σύντομα θεατρικά δρώμενα, παρουσιάσεις-προβολές και  κάθε άλλη καλλιτεχνική ερμηνεία των παιδιών.
  2. Η συμμετοχή των παιδιών θα γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις (απόφαση Συλλόγου διδασκόντων, έγκριση γονέων κλπ) και κατά το δυνατόν να μην παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του  σχολείου.
  3. Σε περίπτωση πολλών συμμετοχών θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα επιλέξει ποια έργα θα παρουσιαστούν.
  4. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και σχολεία θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Παρακαλούμε όπως λάβουν γνώση ενυπόγραφα όλοι οι εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί Μουσικής.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, Η Υπεύθυνη Σχολ. Δραστ. Δ.Π.Ε. Λάρισας



Λήψη αρχείου



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *