Μαΐ 18
09

Τελικό Πρόγραμμα και Πρόσκληση του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/ισσες,

Μετά την σημαντική επιτυχία που παρουσίασε το 5ο Μαθητικό Συνέδριο θέλουμε να σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε για την υπέροχη προσπάθεια!  

Οι παρουσιάσεις, τα θεατρικά δρώμενα τα τραγούδια και οι χοροί, αλλά και οι υπέροχες αφίσες εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους και οι μικροί σύνεδροι μας καθήλωσαν με τον τρόπο συμμετοχής τους!

Στο επίπεδο της πράξης αυτοί που «προκάλεσαν» μια τέτοια ουσιαστική «επικοινωνία» είστε εσείς οι εκπαιδευτικοί, που σας συγχαίρουμε για τις ωραίες ιδέες! Καταφέρατε να επιτύχετε το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία προωθώντας ένα σχολείο-δίκτυο ανάπτυξης σχέσεων και επικοινωνίας μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, γονέων, τοπικής κοινωνίας και φορέων. Η τάξη σας μετατράπηκε σε βιωματικό εργαστήρι όπου οι μαθητές ενεπλάκησαν άμεσα στο θέμα που μελετούσαν, απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά τους, διότι, όπως λέει ο Dewey, «μόνο ό,τι δέχεσαι με τη ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου».

Αποδείξατε στην πράξη ότι το σύγχρονο σχολείο θα είναι αποτελεσματικό μόνο εφόσον προετοιμάσει αυριανούς πολίτες που θα συμμετέχουν δημιουργικά και κριτικά στα κοινωνικά δρώμενα.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την παρουσία σας στο συνέδριο και ευχόμαστε αυτές οι δράσεις να αποτελέσουν θεσμό! Συγχαρητήρια σε σας και στα παιδιά σας!!!

Με εκτίμηση,

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου

 

 

Σας κοινοποιούμε  την πρόσκληση, το πρόγραμμα και το έγγραφο του 5ου Μαθητικού Συνέδριου «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου»,που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2/5/2018 από τις 8.30 έως τις 12.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Θα ήταν τιμή και χαρά μας να χαρούμε όλοι μαζί τις εργασίες των μικρών μας συνέδρων.

 

Από το Γραφείο Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας

 

Επισυνάπτονται παρακάτω η αφίσα, η πρόσκληση, το τελικό πρόγραμμα και το διαβιβαστικό για το 5ο Μαθητικό Συνέδριο.

Αφίσα του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου

Πρόσκληση του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου

Τελικό πρόγραμμα του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου

Διαβιβαστικό προγράμματοςΑφήστε μια απάντηση