Απρ 17
25

Παράταση δηλώσεων για τις “Εκδηλώσεις για την παρουσίαση Προγραμ. Σχολ. Δραστ. Π.Ε. Λάρισας”

images   H Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, έχοντας υπόψη το με Α.Π. 170596/ ΓΔ4, 13/10/2016 έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, προγραμματίζει γιορτές μαθητικής δημιουργίας.

Οι  «δράσεις παρουσίασης – προβολής των προγραμμάτων των σχολείων της Δ/νσης στο τέλος της σχολικής χρονιάς» έχουν τίτλο το επίκαιρο θέμα για τη σχολική χρονιά 2016-17: «Νοιάζομαι για το Περιβάλλον, φροντίζω την Υγεία μου, προωθώ τον Πολιτισμό», τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και θα είναι ανοιχτές να τις παρακολουθήσει το κοινό όλης της πόλης, αλλά και κάθε εκπαιδευτική κοινότητα. Για την πραγματοποίηση των δράσεων συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων-Δημοτική Πινακοθήκη Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, την Εφορία Αρχαιοτήτων.

Οι μαθητές των Δημ. Σχολείων της Π.Ε. Λάρισας καλούνται να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούν στα σχολεία τους με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών των παιδαγωγικών ομάδων.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής, αισθητικής-πολιτισμικής αγωγής καθώς και αγωγής υγείας των παιδιών το σχολείο μεταμορφώνεται σε χώρο δημιουργίας και συνεργασίας. Οι εκδηλώσεις έχουν σαν  σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία αλλά και την επικοινωνία και την ανταλλαγή  προτάσεων-απόψεων και μηνυμάτων ανάμεσα στους μαθητές.

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Α. Παρασκευή 12/5/2017 από τις 8.30 έως τις 13.00 το πρωί, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του 4ου & 37ου Δημ. Σχολ. Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19) θα πραγματοποιηθεί

Ημερίδα: «Καλές Πρακτικές αειφορικής διαχείρισης του Περιβάλλοντος και  Αγωγής Υγείας»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου(9-10 Ιουνίου) που διοργανώνει η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή» και θα περιλαμβάνει ομιλίες έγκριτων εισηγητών της επιστημονικής κοινότητας και Καλές πρακτικές εκπ/κών και ομάδων μαθητών. Μπορούν να συμμετέχουν σχολεία που έχουν αναλάβει και υλοποιούν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης ή Αγωγής Υγείας.

Παράλληλα στο χώρο της αυλής θα γίνονται περιβαλλοντικές δράσεις και παιχνίδια σε συνεργασία με το ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας άλλους φορείς.

 

Για τη συμμετοχή σας θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση   https://goo.gl/OFrT9G  μέχρι τις 7 Απριλίου 2017.

 

 

Β. Παρασκευή 19/5/2017 από τις 8.30 έως τις 13.00, το πρωί στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα  θα πραγματοποιηθεί

Το 4ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεών τους μέσα από τα Προγράμματα Σχολ. Δραστ. με θέμα τον Πολιτισμό. Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, να προβληματιστούν, να αναστοχαστούν, να ερευνήσουν, να συνθέσουν εργασίες και να αναδείξουν τα μνημεία, τα έθιμα και τα πανηγύρια του τόπου τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα πλαισιώσουν με βιωματικές δράσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς από τους/τις Υπεύθυνους/ες  της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

 

Για τη συμμετοχή σας θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά  την αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση   https://goo.gl/yxFybY μέχρι τις 7 Απριλίου 2017.

 

 

Γ. Παρασκευή 26/5/2017 από τις 8.30 έως τις 13.00 το πρωί στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Μουσικών κ.Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου

Το 1ο Μουσικό μαθητικό φεστιβάλ σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορούν να πάρουν μέρος σχολικά μαθητικά σύνολα (χορωδίες ή ορχήστρες) αλλά και μεμονωμένοι μαθητές σε μουσικό όργανο (σόλο), από τις σχολικές μονάδες προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας.

Για να καταρτιστεί το πρόγραμμα συμμετοχών, παρακαλούνται οι νηπιαγωγοί και οι εκπαιδευτικοί μουσικής που υπηρετούν στα σχολεία που θα ήθελαν να συμμετέχουν, σε συνεργασία με το διευθυντή/διευθύντρια της σχολικής μονάδας, να αποστείλουν ενδεικτικό ρεπερτόριο με 3-5 έργα για τις χορωδιακές-ορχηστρικές συμμετοχές και 1-2 κομμάτια (μέγιστης συνολικής διάρκειας 4-5 λεπτών) για τις ατομικές συμμετοχές μαθητών σε μουσικό όργανο.  Ειδικά για τις ατομικές συμμετοχές σε σόλο όργανο, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί μουσικής να διαγνώσουν το επίπεδο και την πρόοδο των μαθητών τους στην εκτέλεση μουσικού οργάνου και να προτείνουν-ενθαρρύνουν συμμετοχές μαθητών τους (ανεξαρτήτως τάξης/επιπέδου) που εκδηλώνουν μουσικότητα και έχουν σημειώσει πρόοδο στη μουσική εκτέλεση.

Για περαιτέρω πληροφορίες-διευκρινήσεις απευθυνθείτε τηλεφωνικά στην Υπεύθυνη Σχολ. Δραστ. κ. Χατζημίχου (2410533610) ή στη Σχολ. Σύμβουλο κ. Παπαπαναγιώτου (6972081940).

Το προτεινόμενο πρόγραμμα συμμετοχής του σχολείου (με ατομική ή και ομαδική συμμετοχή) παρακαλούμε να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση   https://goo.gl/FNt8eS μέχρι τις 7 Απριλίου 2017.

 

 

Επισημάνσεις:

  1. Η παιδαγωγική προσέγγιση της παρουσίασης των προγραμμάτων μπορεί να εκφραστεί μέσα από σύντομα θεατρικά δρώμενα, παντομίμες, παραμύθια, τραγούδια, ποιήματα, αφίσες, κατασκευές, παρουσιάσεις-προβολές εργασιών και δραστηριοτήτων και  κάθε άλλη καλλιτεχνική ερμηνεία των παιδιών.
  2. Η συμμετοχή των παιδιών θα γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις (απόφαση Συλλόγου διδασκόντων, έγκριση γονέων κλπ) και κατά το δυνατόν να μην παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου.
  3. Σε περίπτωση πολλών συμμετοχών θα συγκροτηθεί επιτροπή που θα επιλέξει ποια έργα από κάθε τομέα (Περ. Εκπ. Αγ. Υγ. ή Πολ. Θεμ.) θα παρουσιαστούν και όσα δεν επιλεγούν ή είναι μακριά μπορούν να παρουσιαστούν με αφίσα ή κολάζ στην έκθεση που θα υπάρχει.
  4. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και σχολεία θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

 

Παρακαλούμε όπως λάβουν γνώση ενυπόγραφα όλοι οι εκπαιδευτικοί, που υλοποιούν εγκεκριμένα προγράμματα Αγωγής Υγείας , Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *