Ιούλ 16
11

3ο μαθητικό συνέδριο με θέμα «Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου»

12 Μαΐου 2016

Δεκάδες σχολεία από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και των γύρω Δήμων με περισσότερα από 700 παιδιά Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων πήραν μέρος στο 3ο μαθητικό συνέδριο που είχε ως θέμα «Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μούσειο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών ερεύνησαν και συνέθεσαν εργασίες, αναδεικνύονταν τα μνημεία, τα έθιμα και τα πανηγύρια του τόπου τους με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.moysikaOrgana1

 

Από την ξενάγηση μαθητών στην Έκθεση «Μουσικά Όργανα των Αρχαίων Ελλήνων», που φιλοξενείται στο ισόγειο της Πινακοθήκης
Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, τη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

moysikaOrgana2Από την παρουσίαση του 31ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα «Κύπρος – Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ»
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις παρουσίασης των εργασιών των μαθητών των σχολείων για τα ήθη, τα έθιμα και την ιστορία του τόπου τους, στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο της Πινακοθήκης υλοποιήθηκαν δημιουργικά εργαστήρια, τα οποία περιλάμβαναν συγκεκριμένα:
-Εργαστήρι με θέμα «Αφήγηση παραμυθιού με αφορμή τη «Λάρισα» του Α. Αστεριάδη», με εμψυχώτρια την κ. Κρυσταλλία Μακατού
-Εργαστήρι με θέμα «Συναισθηματική Προσέγγιση των έργων της Πινακοθήκης», με εμψυχώτρια την κ. Λίνα Μουσιώνη.

moysikaOrgana3



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *