Απρ 15
30

Σεμινάριο φιλαναγνωσίας για τη διαφορετικότητα στο σχολείο

Κάτω από (Νέα) από στις 30-04-2015

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, 08:05

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου» και στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαρκή στήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων στα σχολεία, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κιλελέρ, διοργάνωσε επιμορφωτικό – βιωματικό εργαστήριο, με θέμα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας για την αντιμετώπιση της διαφορετικότητας στο σχολείο.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας και στόχος του ήταν με την αξιοποίηση τεχνικών του εκπαιδευτικού δράματος, της δημιουργικής γραφής, διαθεματικών εργασιών, προφορικών και γραπτών παιχνιδιών, οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις ώστε να μπορούν να επεξεργαστούν με τους μαθητές τους θέματα, όπως η αίσθηση του να είσαι ξένος, η φιλία, η ενσυναίσθηση, η παιδική εργασία και η ενδοσχολική βία.

Εισηγήτρια του εργαστηρίου ήταν η φιλόλογος και συγγραφέας κ. Αλεξάνδρα Μητσιάλη η οποία με το πλούσιο βιωματικό εκπαιδευτικό υλικό, που παρουσίασε, συντέλεσε στο να είναι σε θέση οι συμμετέχοντες να οργανώσουν ένα ολοκληρωμένο ετήσιο κύκλο φιλαναγνωσίας στην τάξη τους. Το σεμινάριο-βιωματικό εργαστήρι παρακολούθησαν πλήθος εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βασίλης Σακελλαρίου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ κ. Αχιλλέας Χατζούλης, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κιλελέρ κ. Σπύρος Καλέτσιος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας κ. Βασιλική Πιλάτου, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου και πολλά στελέχη του Πολιτιστικού Οργανισμού Νίκαιας.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *