Απρ 15
30

Ευκαιρίες για ευρωπαϊκά προγράμματα

Κάτω από (Νέα) από στις 30-04-2015

europaprogramsΟι ευκαιρίες συμμετοχής μαθητών ελληνικών σχολείων, σε ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης, με μετάβασή τους στο εξωτερικό, η χρήση προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς  για την παραγωγή καλύτερου διδακτικού έργου καθώς και οι δυνατότητες σπουδών νέων με υποτροφίες, παρουσιάστηκαν χθες σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των 4ου και 37ου  δημοτικών σχολείων Λάρισας.

Την ημερίδα οργάνωσαν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας, δια των υπευθύνων των τμημάτων των σχολικών δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, το Europedirect της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Στο πλαίσιο αυτής, η πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, κ. Έφη Μπάσδρα, αναφέρθηκε στο ρόλο του ΙΚΥ στην εκπαίδευση μέσα από τη χορήγηση υποτροφιών που προάγουν την αριστεία και στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη, καθώς και στα προγράμματα υποτροφιών που συνδέουν την ανώτατη εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και τις καινοτόμους πρωτοβουλίες που το ΙΚΥ, ως μοναδική Δημόσια Υπηρεσία, εισαγάγει στη δημόσια διοίκηση για την επίτευξη της αποστολής του.

Η κ. Ειρήνη Ντρούτσα, προϊσταμένη τμήματος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+, που εφαρμόζουν αρκετά σχολεία, ενώ για τη δράση «e-Twinning» η οποία έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα «Erasmus+», ενημέρωσε η κ. Μπέλογια Παρασκευή, μέλος της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης αυτής.

Γενική παρουσίαση του προγράμματος Europe Direct και των στόχων του κέντρου Euro Direct, έκανε ο κ. Βασ. Χατζηκαμαγιάννης

διευθυντής του περιφερειακού ταμείου ανάπτυξης περιφέρειας Θεσσαλίας – Επικεφαλής του Euro Direct Περιφέρειας Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Θεσσαλίας, ενώ η κ. Γιουρούκη Ζωή προϊσταμένη του τμήματος οικονομικής διαχείρισης του περιφερειακού ταμείου ανάπτυξης περιφέρειας Θεσσαλίας , μέλος της ομάδας έργου του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Euro Direct Θεσσαλίας, παρουσίασε τις δράσεις αυτού, για νέους, μαθητές και φοιτητές.

Την εκπαιδευτική  δράση «Teachers 4Europe», παρουσίασε

ο κ. Θ. Κατσάνος, εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας

για το “Ευρωπαϊκό Πορτφόλιο Γλωσσών “, μίλησε η κ. Χρύσα Βουλγαράκη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και για καινοτόμα εκπαιδευτικά σενάρια για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών, ενημέρωσε ο κ. Ηλ. Τανός εκπαιδευτικός μέλος τηςς Ένωσης Ελλήνων Φυσικών,

Η κ. Χατζημίχου-Καλούση Κων/να, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, αναφέρθηκε

στα Ευρωπαϊκά προγράμματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι κ. κ. Θανοπούλου  Χρυσούλα και Νάσιου Ευτυχία νηπιαγωγοί  5ου  Νηπιαγωγείου  Φαρσάλων, παρουσίασαν ευρωπαϊκό πρόγραμμα που εφάρμοσαν, ενώ για πρόγραμμα κινητικότητας εκπαιδευτικών μίλησε

ο κ. Βούλγαρης Σωτήριος διευθυντής 33ου δημοτικού σχολείου Λάρισας. Αποτίμηση των ευκαιριών που προκύπτουν κατά την προετοιμασία, εφαρμογή και υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, παρουσίασαν οι κ.κ. Καμάρα Νίκη και Δρίβας Σωτήριος από το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου, και τέλος  η κ. Οικονομάκη Αργυρή υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας, ανέπτυξε το θέμα «Συμμετοχή σ΄ένα Erasmus+ και επαγγελματική ανάπτυξη».



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *