Άριστα πήρε η μαθητική ψηφιακή δημιουργία
Σάββατο, 4 Απριλίου 2015, 08:00
Πενήντα έξι σχολεία, εκατόν είκοσι δύο εκπαιδευτικοί και επτακόσιοι πενήντα μαθητές, πόλεων απ΄ όλη τη Θεσσαλία, από τη Θεσσαλονίκη και την Πτολεμαϊδα, συναντήθηκαν χθες στη Λάρισα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το σχολικό σύμβουλο Πληροφορικής κ. Δημήτρη Κολοκοτρώνη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας.
Χθες πρώτη μέρα του διήμερου φεστιβάλ, τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν με χαιρετισμούς τους ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Γιώργος Σούλτης και ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής κ. Δημ. Κολοκοτρώνης, ο οποίος υποστήριξε ότι το «φεστιβάλ προωθεί τη δημιουργικότητα των μαθητών, τη συλλογικότητα και την εξωστρέφεια», ενώ παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αλ. Μπατζανούλης, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθ. Μαργαριτόπουλος, η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σταυρούλα Βαξεβάνου, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου κ.ά.
Το φεστιβάλ περιλαμβάνει: Παρουσιάσεις ψηφιακών έργων μαθητών. Παρουσιάσεις έργων μαθητών στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων. Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής. Εργαστήριο αισθητήρων κίνησης με το Kinect. Διαδραστικό πίνακα. Έκθεση καλλιτεχνικών δημιουργιών με στοιχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εργαστήριο αστρονομίας από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας. Ντουέτο κιθάρας. Παρουσίαση θεατρικής παράστασης («Έχεις ώρα», του Βασίλη Παπαβασιλείου) από τους μαθητές του Μουσικού σχολείου και του 8ου Γυμνασίου Λάρισας.
Να σημειωθεί ότι χθες έγινε ταυτόχρονη σύνδεση με τις άλλες δεκατρείς πόλεις στη χώρα, στις οποίες διεξάγεται το Φεστιβάλ, ώστε να γίνουν κοινές παρουσιάσεις.
Να σημειωθεί ότι πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε.), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ.), της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε.), του ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας, των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και του Δήμου Λαρισαίων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
Αφήστε μια απάντηση