Φεβ 13
12

Συμμετοχή σε διαγωνισμό ανάδειξης τοπικών προϊόντων και τουριστικών περιοχών: “Μαθαίνω … τοπικά”

Κάτω από (Διαγωνισμοί, Νέα) από στις 12-02-2013

Η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας διοργανώνουν διαγωνισμό με στόχο  την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τουριστικών περιοχών στην περιοχή της Λάρισας. Το θέμα είναι: «Μαθαίνω … τοπικά» και απευθύνεται σε όλους/ες τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λάρισας, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, προτείνουν ο διαγωνισμός να αποτελέσει δράση ενός ευρύτερου σχολικού προγράμματος με θέμα αφιερωμένο στη διατροφή (ανάδειξη των τοπικών προϊόντων) ή τον τοπικό πολιτισμό ή άλλο σχετικό (ανάδειξη των τουριστικών περιοχών του νομού). Άλλες δραστηριότητες  που μπορούν να πραγματοποιηθούν είναι επίσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο και ενημέρωση από μέλη του Επιμελητηρίου σχετικά με την επιχειρηματικότητα, παιχνίδι Θησαυρού αλλά και άλλες που θα συζητηθούν κατά την εξέλιξη του προγράμματος. Τα σχολεία θα μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με τις τελικές ομαδικές εργασίες τους (μία συμμετοχή ανά σχολείο).

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Ψηφιακό φωτογραφικό άλμπουμ 80 έως 120 φωτογραφιών από τοπικά προϊόντα και τουριστικές περιοχές, αξιοθέατα του νομού της Λάρισας.

Ή εναλλακτικά

β) Ένα βίντεο ανάδειξης των τουριστικών περιοχών και των τοπικών προϊόντων του τόπου μας  διάρκειας περίπου 5 λεπτών.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Τόσο οι φωτογραφίες όσο και το βίντεο  θα πρέπει να είναι υψηλής ψηφιακής ανάλυσης και  μορφής, ώστε να μπορούν να αναρτηθούν στο διαδίκτυο και να μπορούν να προβληθούν μέσω κάποιου  προγράμματος παρουσίασης ή   video.

Όλο το ψηφιακό υλικό δεν πρέπει να απεικονίζει πρόσωπα για την αποφυγή νομικών κωλυμάτων στη δημόσια προβολή τους.

Το βραβευμένο υλικό θα αξιοποιηθεί και θα προβληθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας σε ημερίδες και συνέδρια αλλά και θα αναρτηθεί στον κόμβο του επιμελητηρίου www.larissa-chamber.gr.

β ) Η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των έργων είναι η Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013. Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία δε θα υπάρξουν νέες συμμετοχές.

ΕΠΑΘΛΑ

Τα έπαθλα θα προσφερθούν από το Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας. Η επιτροπή αξιολόγησης θα συσταθεί από εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου, εκπροσώπους των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς και επαγγελματία φωτογράφο και επαγγελματία από τον κλάδο του τουρισμού.

1) Τα σχολεία που θα πάρουν  τις τρεις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό (1ο, 2ο και 3ο Βραβείο)  θα λάβουν  δωροεπιταγή για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων.

2) Οι μαθητές των νικητριών ομάδων θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Επίσης, οι νικήτριες ομάδες θα μπορούν να λάβουν μέρος σε μονοήμερη εκδρομή εντός του νομού, δωρεάν.

Η ανάδειξη των νικητών και η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Απρίλιο 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου ή σε κεντρική αίθουσα της Λάρισας, παρουσία επισήμων.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους  στο γραφείο Σχολικών δραστηριοτήτων της αντίστοιχης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης το αργότερο έως την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *