Νοέ 23
28

Πρόσκληση σε Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

Αγαπητοί/ες Συνάδελφοι/ισσες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, συντονιστής του Διεθνούς Δικτύου Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση» (Learning about forests) και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εθνικός χειριστής του δικτύου, συνδιοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για το δίκτυο, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρες 18:00-20:00 με τίτλο: «Διεθνές Δίκτυο ΠΕ «Μαθαίνω για τα Δάση» – Ενσωμάτωση του Εθνικού Δικτύου ΠΕ «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» – Παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού – Προτάσεις και Καλές Πρακτικές»

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τη φιλοσοφία, τους στόχους, τις δράσεις και τις δραστηριότητες του Διεθνούς Δικτύου Π.Ε. «Μαθαίνω για τα Δάση» για τη σχολική χρονιά 2023-2024. Επί πλέον να ενημερωθούν για την επικέντρωση του Δικτύου στη βιοποικιλότητα και στην εκπαίδευση στο ύπαιθρο (outdoor education). Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν ως χώρο επίσκεψης και δράσης, εκτός από τη σχολική τάξη όχι μόνο το δάσος, αλλά και ένα άλσος, ένα παρακείμενο πάρκο, ένα ανοιχτό χώρο πρασίνου, ένα αρχαιολογικό χώρο, κτλ.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού του δικτύου «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου» και προτάσεις για τρόπους αξιοποίησης του. Τέλος θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από σχολεία.

Για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/CVxnEa3n47dkeQuo9  έως και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023.

Ο σύνδεσμος παρακολούθησης θα σταλεί στις/τους εκπαιδευτικούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, σε επόμενη επικοινωνία. Για περισσότερες λεπτομέρειες, στα επισυναπτόμενα.

Παρακαλούμε, με ευθύνη των Δ/ντών-ντριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, να ενημερωθούν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο,  ώστε  να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα.

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *