Νοέ 23
28

Πρόσκληση σε 2o Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Σας ενημερώνουμε  ότι η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Βοιωτίας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας και τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Σχολικών Δραστηριοτήτων, συνδιοργανώνει το 2ο διαδικτυακό σεμινάριο/εργαστήριο την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30-20:00 μ.μ. με τίτλο: «Δημιουργία διαδραστικού, ψηφιακού, εκπαιδευτικού, “επιτραπέζιου” παιχνιδιού»

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του 11ου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια», αλλά και του Δικτύου «Τα σχολεία αναζητούν την ιστορία τους», που οργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Το εργαστήριο δημιουργίας εκπαιδευτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων με την ιδέα της παιχνιδοκεντρικής μάθησης στο σχολικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα «Genially» αναδεικνύεται ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο στον τομέα της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, καθώς επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν διαδραστικό και εντυπωσιακό περιεχόμενο με ελάχιστη προγραμματιστική γνώση. Το «Genially» επιτρέπει τη δημιουργία διαδραστικών, ψηφιακών «επιτραπέζιων» παιχνιδιών, διαδραστικών εικόνων, escape rooms, κουίζ και άλλων περιεχομένων.

Στο επιμορφωτικό σεμινάριο θα γνωρίσουμε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη δημιουργία διαδραστικού, ψηφιακού «επιτραπέζιου» παιχνιδιού, το βασικό εργαλείο δημιουργίας του, που είναι το Genially, καθώς κι άλλα ψηφιακά εργαλεία που είναι χρήσιμα για τον σκοπό αυτό, όπως το Quizizz, το Wordwall κ.ά. και εισηγητής θα είναι ο κ. Σπυρίδων Σπύρου, Υποψήφιος διδάκτορας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής εδώ

Θα σας αποσταλεί ο σύνδεσμος συμμετοχής και οι βεβαιώσεις θα αποσταλούν ηλεκτρονικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες, στα επισυναπτόμενα.

Παρακαλούμε, με ευθύνη των Δ/ντών-ντριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, να ενημερωθούν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο,  ώστε  να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα.

Η Υπεύθ. Σχολ. Δρ. Π.Ε. Λάρισας



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

ΑΦΙΣΑ



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *