Νοέ 23
23

Πρόσκληση σε Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα “Κι αν ήσουν εσύ;”.

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση/Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), διοργανώνουν Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Κλικ!- Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου” και “Τα περάσματα”», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στην  αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημ. Σχολ. Λάρισας (Ηπείρου 34). Το σεμινάριο έχει δύο μέρη:

1ο Μέρος: Σάββατο 9/12/2023, 18:00-21:00 & Κυριακή 10/12/2023, 9:00-12:00 το εργαστήριο “Κλικ- Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου” .

2ο Μέρος: Κυριακή 10/12/2023, 13:00-16:00 το διαδραστικό παιχνίδι ρόλων “Τα περάσματα”.

Το διήμερο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, καθώς και σε εμψυχωτές/εμψυχώτριες ομάδων νέων με μικρή ή καθόλου εμπειρία σε θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές, εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;»,  ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος και στο πλαίσιο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν το πρόγραμμα ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;”, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και με την επιστημονική στήριξη των: i) Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)/Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό πρόγραμμα), ii) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) / Τμήμα Θεάτρου, iii) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)/Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής, iv) Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου/Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, v) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης. Την εμψύχωση του σεμιναρίου έχουν αναλάβει η κ. Χριστίνα Κρίθαρη και η κ. Γκότση Ειρήνη, Θεατρολόγοι – Θεατροπαιδαγωγοί.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι θέσεις είναι περιορισμένες. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στα δύο μέρη ή  μόνο στο ένα και θα πρέπει να συμπληρώσουν τη ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΔΩ ως τη Δευτέρα 4/12/2023.

Παρακαλούμε, με ευθύνη των Δ/ντών-ντριών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας, να ενημερωθούν όλοι/ες οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο,  ώστε  να δηλώσουν συμμετοχή έγκαιρα.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *