Επιμορφωτική Βιωματική Διημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τίτλος: « Επιμορφωτική Βιωματική Διημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας»
Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την επιμορφωτική βιωματική διημερίδα με θέμα: «ΠΑΙ-ΖΩΝΤΑΣ προσεγγίζω την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».
Τη διημερίδα παρακολούθησαν πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Εκπαίδευσης για την Αειφορία. Η διημερίδα υποστηρίχτηκε από την κ. Σταγιάννη Αικατερίνη, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Λάρισας, που μίλησε για την αναγκαιότητα της Εκπαίδευσης για την Αειφορία στη σύγχρονη κοινωνική και εκπαιδευτική πράξη, την κ. Μαλλιάρα Πηνελόπη, Εκπαιδευτικό, που παρουσίασε ένα σχολικό πρόγραμμα ενταγμένο στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων και τον κ. Κουρετζή Λάκη, Παιδαγωγό -Σκηνοθέτη-Συγγραφέα Δημιουργό του θεατρικού Παιχνιδιού, που μίλησε για το πως μπορούμε μέσα από το Θεατρικό Παιχνίδι να προσεγγίσουμε την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Ακολούθησε το βιωματικό μέρος της διημερίδας που ήταν Εργαστήρι με θέμα ‘Η φωνή των δέντρων’ που το υποστήριξε ο κ. Λάκης Κουρετζής μαζί με την Ομάδα Έκφραση: Ομάδα Ψυχοπαιδαγωγικής Ενημέρωσης και Εμψύχωσης Θεατρικού Παιχνιδιού.
Η τόση μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκεκριμένη διημερίδα, αναδεικνύει την ανάγκη της εκπαιδευτικής κοινότητας για επιμόρφωση, γεγονός που η Α/θμια Εκπ/ση Λάρισας θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει με τις δράσεις που προγραμματίζει να υλοποιήσει.
Δράσεις που θα έχουν στόχο την εκπαίδευση των μαθητών, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και την ανάδειξη θεμάτων που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας κ. Πράντζου Κωνσταντίνα, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Σακελλαρίου Βασίλειος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του θεάτρου, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων κ. Άρης Γαλάτος που η υπηρεσία του συνεργάζεται στενά με την Α/θμια Εκπ/ση σε προγράμματα για την εκπαιδευτική κοινότητα, οι σχολικοί σύμβουλοι της Α/θμιας Εκπ/σης και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων.
Αφήστε μια απάντηση