Ιούλ 12
10

¨Φύση και παράδοση του Ολύμπου¨- ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης θα οργανώσει τριήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών 20 ωρών με θέμα «Φύση και Παράδοση του Ολύμπου». Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας με το πρόγραμμα αυτό επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των εκπαιδευτικών στην ανάδειξη και την προστασία της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, υιοθετώντας το πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία και το περιβάλλον. Τα μαθήματα του προγράμματος θα διεξαχθούν  από την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 (απόγευμα) έως την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 (μεσημέρι) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στη διεύθυνση Χρ. Βλαχοδήμου 1 (Κτίριο ΚΕΔΕ), στην Ελασσόνα.

Το περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνει θέματα, όπως η οικολογία του Ολύμπου, εκπαίδευση και φύση, η αειφόρος ανάπτυξη προστατευόμενων περιοχών, ο λαϊκός πολιτισμός και η βιώσιμη ανάπτυξη των παραολύμπιων περιοχών κ.ά.

Η ανάπτυξη του επιμορφωτικού προγράμματος θα υποστηριχθεί από τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, το ΤΕΙ Λάρισας, το Δασαρχείο Ελασσόνας και από άλλους εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς.

Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 35 εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης από τους νομούς εμβέλειας του Κέντρου (Πιερίας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Εύβοιας, Α και Β Αθήνας, Γρεβενών) και 10 εκπαιδευτικοί-μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων διαφόρων ΚΠΕ.  Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής. Η συμμετοχή στο πρόγραμμά μας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη των εκπαιδευτικών σε ειδικό μητρώο εκπαιδευτικών οι οποίοι θα διαθέτουν τη δυνατότητα συντονισμού σχολικής περιβαλλοντικής ομάδας, που θα συμμετέχει σε προγράμματα των ΚΠΕ. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα θα είναι υποχρεωτική και για τις τρεις ημέρες του προγράμματος.

Μέσα από το ΤΔΥ του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας θα καλυφθούν: α) τα έξοδα διαλέξεων, μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των εισηγητών, β) τα έξοδα διαμονής των εκπαιδευτικών που η έδρα τους απέχει πάνω από 40 χιλιόμετρα από την έδρα του Κέντρου, γ) τα έξοδα διατροφής των συμμετεχόντων (ένα γεύμα ή δείπνο ανά ημέρα προγράμματος) και δ) τα έξοδα προβολής και διαφήμισης, καθώς και οι λειτουργικές δαπάνες του προγράμματος (εκπαιδευτικό υλικό, αναλώσιμα, έξοδα καθαριότητας).

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μελών παιδαγωγικών ομάδων των ΚΠΕ θα καλυφθούν από τα οικεία ΤΔΥ ή τις οικείες διαχειριστικές επιτροπές.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να τη στείλουν στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της οικείας Διεύθυνσης μέχρι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12.00, προκειμένου να συνταχθεί η κατάσταση των εκπαιδευτικών που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και να σταλεί στο ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας για την σύνταξη των τελικών πινάκων που θα υποβληθούν για έγκριση στο Υ.Π.ΔΒ.Μ.Θ.  Τα μέλη των Παιδαγωγικών Ομάδων των ΚΠΕ μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας kpe@thess.pde.sch.gr ή στο φαξ 24930 29570 μέχρι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 12.00.Αφήστε μια απάντηση