Η 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο Σχολείο: Ένα Ταξίδι προς το Παρίσι 2024

IMG 6887

Το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» υλοποιείται από τις 22 έως τις 26 Απριλίου, υπό την επίβλεψη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ), με τη χρήση της πλατφόρμας Zoom για διαδικτυακές συναντήσεις.

Το βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εβδομάδας για το σχολικό έτος 2023-2024 είναι: «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024». Ένα ταξίδι που μας παροτρύνει να ανακαλύψουμε την ιστορία και το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ ταυτόχρονα μας ενθαρρύνει να αναπτύξουμε δεξιότητες και συμπεριφορές που αντανακλούν τα ιδανικά του Ολυμπισμού.

Το σχολείο μας συμμετέχει με πολλή χαρά, καθώς αυτή η εβδομάδα, γεμάτη δράσεις και εκδηλώσεις, αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία για τους μαθητές μας να εμπνευστούν, να ενημερωθούν  και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από τις ιδέες και τις αξίες του Ολυμπισμού από τους αρχαίους έως τους σύγχρονους αγώνες και να παρακολουθήσουμε συνεντεύξεις με Έλληνες και Ελληνίδες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.

Οι μαθητές και μαθήτριες της  Στ’ τάξης συμμετείχαν διαδικτυακά  στην παρουσίαση με τίτλο “Ολυμπιακές Αξίες & Αθλητική Ακεραιότητα ” και η Ε’ τάξη παρακολούθησε ζωντανά συνεντεύξεις με τους αθλητές Άννα Ντουντουνάκη (Κολύμβηση) και  Άλκη Κυνηγάκη (Μαραθώνια Κολύμβηση).