1706726109155

Επίσκεψη της Τροχαίας Ρόδου

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 επισκέφθηκαν το σχολείο μας ο Αστυνόμος κ. Δοξάκης Βασίλειος και η Υπαστυνόμος κ. Γιούργα Αγγελική. Υλοποίησαν με όλα τα παιδιά του σχολείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τροχαίας, εξηγώντας την έννοια του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τη σημασία του σεβασμού στους κανόνες του για την ασφάλειά μας. Προβλήθηκαν σχετικά βίντεο και συζητήθηκαν θέματα σωστής οδικής συμπεριφοράς στην καθημερινή μας ζωή. Τέλος, σε συνεργασία με τους δασκάλους πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά παιχνίδια, βασισμένα σε υλικό κυκλοφοριακής αγωγής.

 

 

IMG 8888

Βιβλιοπαρουσίαση: «Του Γενάρη το φεγγάρι»

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας του βιβλίου «Του Γενάρη το φεγγάρι», Μαργαρίτα Αντιλόχου, το οποίο συνέγραψε με τον κ. Τάσο Καματερό. Την παρουσίαση παρακολούθησαν τα παιδιά της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης. Μετά την ανάγνωση του βιβλίου από την κα Μαργαρίτα τα παιδιά συζήτησαν μαζί της για το περιεχόμενο του βιβλίου και για τα συναισθήματα που προέκυψαν από την ανάγνωσή του. Στο τέλος η κα Μαργαρίτα Αντιλόχου υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών και φωτογραφήθηκε μαζί τους μπροστά από τις εικαστικές τους δημιουργίες με θέμα: «Του Γενάρη το φεγγάρι λάμπει σαν μαργαριτάρι».

 

IMG 20240117 112440

Εργασία για το ηλιακό σύστημα

Με αφορμή το κεφάλαιο της Γεωγραφίας της Στ’ τάξης για το ηλιακό σύστημα τα παιδιά της τάξης εργάστηκαν σε ομάδες και αναζήτησαν πληροφορίες για τον ήλιο και τους πλανήτες φτιάχνοντας την «ταυτότητά τους» και κατασκεύασαν τρισδιάστατες αναπαραστάσεις του ηλιακού συστήματος με υλικά της επιλογής τους.

 

IMG 8885

Παιχνίδι με τους Άθλους του Ηρακλή

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής μέσω του προγράμματος Power Point, έγραψαν κείμενο, σκάναραν δικές τους ζωγραφιές και ετοίμασαν με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού της Πληροφορικής κας Ευτυχίας Βοβόλη ένα παιχνίδι γνώσεων: «Οι άθλοι του Ηρακλή».