ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ

Το σχολείο μας στο Διαδίκτυο

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΟ NOESIS

Απρ 201915

Δελτίο Τύπου

 

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, (13-14/4/2019) το Δημοτικό Σχολείο Πέλλας συμμετείχε στο φεστιβάλ «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο», που έλαβε χώρα στο Noesis – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη και έλαβε τα βραβεία για την «Καλύτερη Συνολική Παρουσία», τη «Διάδοση και Προώθηση της Παράστασης», και για την «Καλύτερη Συμμετοχή στη Δράση».

 

Η δράση αυτή, που διοργανώνεται από την επιστημονική εταιρία Science View, και εποπτεύεται παιδαγωγικά και επιστημονικά από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί έναν από τους επιταχυντές του Ευρωπαϊκού έργου Open Schools for Open Societies (OSOS http://www.openschools.eu/) που έχουν εγκριθεί και προτείνονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ως Εθνικού Συντονιστή για τα Ελληνικά Σχολεία που συμμετέχουν στο έργο. Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές κλήθηκαν να υλοποιήσουν μια θεατρική παράσταση σχετική με επιστημονικά θέματα και έτσι εξοικειώθηκαν με τις θετικές επιστήμες με δημιουργικό τρόπο. Οι επιμέρους στόχοι της δράσης, οι οποίοι έχουν ως κεντρικό άξονα τη διεπιστημονική διασύνδεση των θετικών επιστημών με εκφάνσεις της τέχνης με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις θετικές επιστήμες, αφορούν τόσο τους μαθητές, όσο και τους εκπαιδευτικούς.

 

Τα παιδιά της Γ’ και Δ’1 του Δ.Σ. Πέλλας έλαμψαν με τη ζωντάνια τους, τα ταλέντα τους, και τη δημιουργικότητά τους, καθώς ενσάρκωσαν τις 7 βασικές μονάδες του Διεθνούς Συστήματος Μονάδων και τους επιστήμονες και επισκέπτες του κέντρου.

Το έργο τους, Μέτρω Χρω: Η Νέα Εποχή, πρωτότυπο έργο γραμμένο για τις ανάγκες της δράσης, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης της θεατρολόγου Μαρίας Μυτιληνάκη Κέννεντυ, σε συνεργασία με την δασκάλα της τάξης, Δήμητρα Τσαλκιτζή, και τον δάσκαλο παράλληλης στήριξης Δημήτρη Κώτου, και με την υποστήριξη της διεύθυνσης του Δ.Σ. Πέλλας Αναστασίας Χανού, της δασκάλας της Δ’1 Κικής  Ιβανούδη, καθώς και τη συλλογική υποστήριξη ολόκληρου του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου.

 

Η εμπειρία αυτή θα μείνει αξέχαστη, τόσο στα παιδιά μας, όσο και στους γονείς τους, που στήριξαν τη δράση σε όλη της τη διάρκεια και μας συγκίνησαν με την καθολική τους παρουσία στο φεστιβάλ. Παίρνουμε δύναμη και κουράγιο από τα βραβεία και τα επαινετικά σχόλια της επιτροπής, και ετοιμαζόμαστε για μελλοντικές προκλήσεις!

Τρία βραβεία (3), από τη συμμετοχή μας  στο Noesis.

 

από κάτω από: Χωρίς κατηγορία| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΣΤΟ NOESIS    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ
Ό,τι είναι ο ήλιος για τα λουλούδια είναι τα χαμόγελα για τον άνθρωπο.

Ιστορικό

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
European Radio Logo


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων