Παράσταση θεάτρου σκιών

Το έχει  προγραμματίσει για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 την παρακολούθηση εκπαιδευτικής συναυλίας – παράστασης θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης πάει συναυλία» στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης της Κέρκυρας. Μία κοινή εκδήλωση της θεατρικής ομάδας «ΚΟΥΜ ΚΟΥ ΑΡΤ» και της Φιλαρμονικής Μάντζαρος.

Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας 2019

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Παιδείας (ΔΟΠΑΠ) του Δήμου Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Τοπική

Επιτροπή ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας και με τη συμμετοχή των αθλητικών σωματείων στίβου και των αθλητικών πολιτιστικών συλλόγων προκηρύσσει τον αγώνα «Ημιμαραθώνιος Κέρκυρας 2019»

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει: Αγώνα Ημιμαραθωνίου, 5 χλμ. (& για μαθητές  Λυκείων), αγώνα 3 χλμ. (& για μαθητές Γυμνασίων) και αγώνα 1.000 μ. (& για μαθητές Δημοτικών Σχολείων).

Στόχος της Διοργάνωσης είναι να προσελκύσει δρομείς από ολόκληρη την Κέρκυρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή προβάλλοντας το νησί και τις ομορφιές του καθώς και τη μακρά και αξιοσημείωτη πολιτιστική του κληρονομιά και παράδοση.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στον οριοθετημένο χώρο στην Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας (Σπιανάδα), μπροστά στην Κοφινέτα και επί της οδού Λιστόν όπου θα βρίσκονται και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε μέρος της μεγάλης δρομικής γιορτής «Corfu Half Marathon 2019».

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα  https://www.corfuhalfmarathon.gr/

Λειτουργία σχολικών μονάδων ενόψει των εκλογών

Λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

Εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα 2019-2020

Οι μαθητές εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Έως 11-06-2019 θα πρέπει να έχει κατατεθεί συμπληρωμένο από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών στην σχολική μονάδα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν

  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση εργασίας του φορέα εργασίας τους
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων και οι δύο γονείς/κηδεμόνες είναι άνεργοι, προσκομίζοντας κάρτα ανεργίας και οι δύο
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων ο ένας γονέας/κηδεμόνας εργάζεται και ο άλλος είναι άνεργος, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας ο ένας και κάρτα ανεργίας ο άλλος
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων ο ένας γονέας/κηδεμόνας εργάζεται και ο άλλος είναι αυτοαπασχολούμενος, αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας ο ένας και πρόσφατη βεβαίωση του ασφαλιστικού του φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί, ο άλλος
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων ο ένας γονέας/κηδεμόνας είναι άνεργος και ο άλλος είναι αυτοαπασχολούμενος, αγρότης ή ελεύθερος επαγγελματίας, προσκομίζοντας κάρτα ανεργίας ο ένας και πρόσφατη βεβαίωση του ασφαλιστικού του φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί, ο άλλος
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων και οι δύο γονείς/κηδεμόνες είναι αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες ή ελεύθεροι επαγγελματίες, προσκομίζοντας και οι δύο πρόσφατη βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
  • μαθητές/μαθήτριες των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως,
  1. πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι
  2. πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.

Εγγραφή στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών της ΣΤ΄ Τάξης, σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές/μαθήτριες απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων. Για την εισαγωγή μαθητών/μαθητριών στα Μουσικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών /μαθητριών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στο Μουσικό Γυμνάσιο Κέρκυρας από τις 6 έως τις 31 Μαΐου 2019. Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 19 έως 24 Ιουνίου 2019 και θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00 π. μ. με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσικό Γυμνάσιο Κέρκυρας (τηλέφωνο 2661091573) για περισσότερες πληροφορίες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΆΛΛΗΛΟΝnet, που με την προσφορά των πέντε ηλεκτρονικών υπολογιστών  που έκανε στο σχολείο μας, μας βοήθησε να εξοπλίσουμε το εργαστήριο υπολογιστών και να ανανεώσουμε τον υπάρχοντα παλαιωμένο εξοπλισμό.

Πληροφορίες για τη φοίτηση στο Δημοτικό Σχολείο 2019-20

Λαμβάνοντας υπόψη  το προεδρικό διάταγμα 79/2017 , οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019.
Σας επισημαίνουμε ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως 31-12-2013.

Δικαιολογητικά εγγραφής

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 79/2017  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

α. Πιστοποιητικό γέννησης, Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος my school του ΥΠΠΕΘ.

β. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου/Πιστοποιητικό φοίτησης για την εγγραφή στο Δημοτικό. 1. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων (15 Ιουνίου ) και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο εγγραφής του μαθητή. 2. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού Φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Όλα τα απαιτούμενα έγγραφα μπορείτε να τα μεταφορτώσετε από την ενότητα έντυπα.

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Σας  ενημερώνουμε ότι  την Παρασκευή 16/11/2018 στις 08:20, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την επέτειο ¨Μνήμης του Πολυτεχνείου¨ . Η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι περίπου μία ώρα. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου στις 08:15  και θα αποχωρίσουν περίπου στις 09:30. Το Ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει.

Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να φροντίσουν για την έγκαιρη και ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών.

Αγιασμός σχολικού έτους 2018-2019

Ο Αγιασμός του Δημοτικού Σχολείου Λιαπάδων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.00 π.μ.

Τα βιβλία για τους μαθητές θα μοιραστούν  την Τετάρτη 12-9-2018

Μετά τη λήξη του αγιασμού οι μαθητές/μαθήτριες θα σχολάσουν.

Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Το Δημοτικό Σχολείο Λιαπάδων είναι ένα από τα 913 σχολεία που εντάσσονται στο Σύστημα Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τη νέα σχολική χρονιά θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την οργάνωση και επάνδρωση της σχολικής βιβλιοθήκης.

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α ́ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2018-2019

 

Σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές/μαθήτριες απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων. Για την εισαγωγή μαθητών/μαθητριών στα Μουσικά Γυμνάσια για το σχολικό έτος 2018-2019, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών /μαθητριών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στο Μουσικό Γυμνάσιο Κέρκυρας από τις 2 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2018. Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 20 έως 25 Ιουνίου 2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μουσικό Γυμνάσιο Κέρκυρας (τηλέφωνο 2661091573) για περισσότερες πληροφορίες.

Εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019

Εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019

Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-2019. Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές στο Δημοτικό Σχολείο Λιαπάδων απευθυνθείτε στον Διευθυντή του σχολείου στο τηλέφωνο 2663041167 μεταξύ 8.00 και 13.00 στις παρακάτω ημέρες του Μαΐου : (Οι διαθέσιμες ημέρες μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση):

Οι μαθητές εγγράφονται αποκλειστικά και μόνο στα όρια της σχολικής περιφέρειας του Δημοτικού Σχολείου που ανήκουν (άρθρο 5 & 7, Π.Δ. 79/2017)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Η αίτηση εγγραφής και τα υπόλοιπα κατά περίπτωση έγγραφα που απαιτούνται, μπορείτε να τα βρείτε στην ενότητα έντυπα και να τα μεταφορτώσετε στον υπολογιστή σας