Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες των Ε και ΣΤ τάξεων επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κλειτορία για να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμμα «Περίπατος στη φύση και στον χρόνο».  Με την καθοδήγηση εκπαιδευτικών του κέντρου τα παιδιά απόλαυσαν τον περίπατο σε ένα μονοπάτι μοναδικής ομορφιάς δίπλα στα νερά της Μαύρης Λίμνας και στις πηγές του Αροάνιου ποταμού στο Πλανητέρο.

 

Αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, τα παιδιά ασκήθηκαν στη χρήση της πυξίδας και του χάρτη για προσανατολισμό και ξεκίνησαν τον περίπατο καταγράφοντας πετρώματα (ασβεστόλιθο, πυριτόλιθο και κροκαλοπαγή), δέντρα και θάμνους, (πουρνάρια, πλατάνια, καρυδιές κ.α.) καταρράκτες, πηγές, ανθρώπινες κατασκευές παλαιότερες και νέες (χάνια, νερόμυλους, νεραύλακες, γέφυρες, αναβαθμίδες) καθώς και άλλα, των οποίων ο αριθμός εξαρτήθηκε  από την παρατηρητικότητα της κάθε ομάδας. Κυρίως, όμως, χάρηκαν την επαφή με τα στοιχεία της φύσης και έφυγαν με την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουν περισσότερο να κρατήσουν το περιβάλλον ζωντανό.

 

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου κ. Έλενα Ζωδιάτου και κ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο για τις πολύτιμες γνώσεις, την καθοδήγηση και αγάπη που πρόσφεραν στα παιδιά του σχολείου μας.