Σύμφωνα με την πρόσφατη εγκύκλιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με αριθμό πρωτοκόλλου ΠΔΕ/ΔΔΥ/302542/2261/25-10-2019, σας ενημερώνουμε για τα μέτρα πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας με βάση τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, όπως αυτά αναφέρονται στην ακόλουθη εγκύκλιο.

Σας παρακαλούμε θερμά να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να τις ακολουθήσετε πιστά προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των μαθητών/μαθητριών μας. Θα είμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή περισσότερων πληροφοριών και την επίλυση τυχόν αποριών.



Λήψη αρχείου

Έφτασε λοιπόν η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε δουλειά για το πρόγραμμα Erasmus+ που ανέλαβε το σχολείο μας. Πρώτη μας δουλειά ήταν να φτιάξουμε το λογότυπο του προγράμματός μας “Learning for all, learning as one…”.

Έννοιες στις οποίες βασίστηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης που πήραν μέρος στο διαγωνισμό αυτό ήταν η μάθηση, η ενότητα, η Ευρώπη και ό, τι άλλο θεώρησαν κατά την κρίση τους σχετικό με τον τίτλο. Οι συμμετέχοντες ήταν αρκετοί, τα έργα περισσότερα και ο ενθουσιασμός για τη δημιουργία του έργου που θα εκπροσωπούσε το σχολείο στο εξωτερικό ακόμη μεγαλύτερος.

Μετά την ολοκλήρωση, λοιπόν, της δημιουργικής διαδικασίας τα έργα τέθηκαν σε ψηφοφορία κατά την κρίση των μαθητών της Δ΄ και της Ε΄ τάξης και το αποτέλεσμα ανέδειξε ως νικητήρια την ιδέα που παρουσίασαν οι μαθήτριες Ανδριάννα Κ. και Γκρέτα Σ.

Επόμενο βήμα ήταν η ψηφιοποίηση της αρχικής ιδέας με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύψει ένα λογότυπο, το οποίο θα αντανακλούσε την ιδέα των δύο μαθητριών και θα ήταν αισθητικά άρτιο για ηλεκτρονική χρήση. Το αποτέλεσμα της κοινής μας προσπάθειας είναι πλέον έτοιμο!

 



Λήψη αρχείου

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο Φαρρών ξεκινά φέτος ένα ταξίδι με προσανατολισμό ευρωπαϊκό.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ενέκρινε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Erasmus+ Βασική Δράση KA1 / Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης με βάση το σχέδιο που υποβάλαμε με τίτλο “Learning for all, learning as one…”. Στόχος του σχεδίου είναι η μεταμόρφωση του σχολείου μας σε έναν οργανισμό μάθησης, όπου όλοι συμμετέχουν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του σχολείου μας στις βασικές αρχές της συμπερίληψης και σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας με τη χρήση των ΤΠΕ από ευρωπαϊκούς φορείς. Τελικοί αποδέκτες του συγκεκριμένου εγχειρήματος θα είναι οι μαθητές μας με τη συμμετοχή τους σε μία εκπαιδευτική διαδικασία άκρως δημιουργική.

Ας ανοίξουμε, λοιπόν, τα φτερά μας για να δημιουργήσουμε το μέλλον που αξίζει στους μαθητές μας.