Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχουν οργανώσει οφθαλμιατρικό έλεγχο σε μαθητές σχολείων της ευρύτερης επαρχίας του νομού Αχαΐας. Έτσι, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου πέρασε την πόρτα του σχολείου η κινητή Οφθαλμιατρική Μονάδα που διαθέτει ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό αφενός να πραγματοποιήσει προληπτική οφθαλμολογική εξέταση σε 40 μαθητές, αφετέρου να ενημερώσει τα παιδιά για ζητήματα υγείας των ματιών. Ο αρχικός φόβος και το άγχος των μικρών μαθητών ξεπεράστηκε γρήγορα χάρη στην ευγένεια και το ενθαρρυντικό χαμόγελο του προσωπικού που συμμετείχε στη δράση και εν τέλει επικράτησε η χαρά και η ικανοποίηση.

Ευχαριστούμε θερμά την οφθαλμίατρο Επιμ. Β΄ Γ.Ν. Αιγίου κ. Έφη Λάγιου, την κοινωνική λειτουργό κ. Μαρία Καλύβα, καθώς και τον οδηγό και υπεύθυνο εξοπλισμού κ. Κώστα Κατσογιάννη, γιατί με το μεράκι τους, την ευσυνειδησία και την ευαισθησία τους αναδεικνύουν σε λειτούργημα το επάγγελμα που ασκούν, αντιμετωπίζοντας την υγεία ως αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό.

Kαι φέτος το σχολείο μας επισκέφθηκε δύο θέατρα της πόλης των Πατρών για να ψυχαγωγηθούν οι μαθητές μας, αλλά και να διδαχθούν πραγματικά σημαντικές αξίες της ζωής.

Πρώτοι οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου βρέθηκαν στον ιστορικό και καλαίσθητο χώρο του Θεάτρου Απόλλων για να παρακολουθήσουν το «Φάντασμα του Κάντερβιλ». Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που μιλά για την ανθρώπινη ανάγκη να βρούμε και να προσφέρουμε αγάπη και φιλία χωρίς ιδιοτέλεια. Παράλληλα, χάρη στα κωμικά στοιχεία της μιλά για την έξυπνη διαχείριση του φόβου. Η παράσταση προσέφερε αρκετό γέλιο και συγκινήσεις, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια κέρδισαν το θαυμασμό μαθητών και δασκάλων.

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ήρθε η σειρά των μικρότερων τάξεων να βρεθούν στην παιδική σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Σκύλος με σπίτι», ένα συμβολικό παραμύθι της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη. Μέσα από ευφάνταστα κοστούμια, ζωηρές μουσικές και τραγούδια οι μικροί μαθητές μυήθηκαν στην έννοια της αγάπης, της συν-δημιουργίας και της ενότητας του κόσμου που δε χωρά διακρίσεις. Πίστεψαν ότι ένας σκύλος μπορεί να φιλιώσει με μια γάτα και να παλέψουν μαζί για έναν καλύτερο κόσμο! Στο τέλος, έδειξαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους με το πιο δυνατό τους χειροκρότημα και το ζεστό τους χαμόγελο στην αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλαν δίπλα στους ηθοποιούς!

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Σε μια σεμνή και μαζική τελετή στη μεγάλη αίθουσα του σχολείου μας όλοι/ες οι μαθητές/τριες τίμησαν τα παιδιά του Πολυτεχνείου, αλλά και τους υπόλοιπους ανώνυμους αγωνιστές που πρόταξαν με αποφασιστικότητα τα στήθη τους στα τεθωρακισμένα άρματα για να εναντιωθούν στο τυραννικό καθεστώς και να διεκδικήσουν ψωμί, παιδεία, ελευθερία και δημοκρατία. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που έδωσαν ηχηρό «παρών» και ψυχή σε αυτή τη γιορτή της νιότης και της ελπίδας!

Μήνυμα Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την επέτειο του Πολυτεχνείου 2018