Νοέμβριος, μήνας για θέατρο!

Kαι φέτος το σχολείο μας επισκέφθηκε δύο θέατρα της πόλης των Πατρών για να ψυχαγωγηθούν οι μαθητές μας, αλλά και να διδαχθούν πραγματικά σημαντικές αξίες της ζωής.

Πρώτοι οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου βρέθηκαν στον ιστορικό και καλαίσθητο χώρο του Θεάτρου Απόλλων για να παρακολουθήσουν το «Φάντασμα του Κάντερβιλ». Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που μιλά για την ανθρώπινη ανάγκη να βρούμε και να προσφέρουμε αγάπη και φιλία χωρίς ιδιοτέλεια. Παράλληλα, χάρη στα κωμικά στοιχεία της μιλά για την έξυπνη διαχείριση του φόβου. Η παράσταση προσέφερε αρκετό γέλιο και συγκινήσεις, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια κέρδισαν το θαυμασμό μαθητών και δασκάλων.

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου ήρθε η σειρά των μικρότερων τάξεων να βρεθούν στην παιδική σκηνή του θεάτρου Επίκεντρο για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Σκύλος με σπίτι», ένα συμβολικό παραμύθι της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη. Μέσα από ευφάνταστα κοστούμια, ζωηρές μουσικές και τραγούδια οι μικροί μαθητές μυήθηκαν στην έννοια της αγάπης, της συν-δημιουργίας και της ενότητας του κόσμου που δε χωρά διακρίσεις. Πίστεψαν ότι ένας σκύλος μπορεί να φιλιώσει με μια γάτα και να παλέψουν μαζί για έναν καλύτερο κόσμο! Στο τέλος, έδειξαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους με το πιο δυνατό τους χειροκρότημα και το ζεστό τους χαμόγελο στην αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλαν δίπλα στους ηθοποιούς!