Γαλακτομπούρεκο

 

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα

2 κουταλιές της σούπας βιτάμ λιωμένο

1 βιτάμ

1 βανίλια

1 ½ κούπα ζάχαρη

Κανέλλα

Σιρόπι:

2 ½ κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

Χυμός από μισό λεμόνι

 

Εκτέλεση

Αλείφω το ταψί. Απλώνω 1-1 τα μισά φύλλα αφού τα βουτυρώσω. Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω το σιμιγδάλι. Ανακατεύω μέχρι να πήξει. Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω τις 2 κουταλιές βιτάμ. Προσθέτω τα χτυπημένα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνω την κρέμα στο ταψί. Πασπαλίζω προαιρετικά με κανέλλα. Απλώνω 1-1 βουτυρωμένα τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζω σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για μια ώρα περίπου. Σιροπιάζω το γλυκό. (ζεστό γλυκό-κρύο σιρόπι).