Erasmus+, Διαδικτυακή Συνάντηση

Ιούν 20212

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ «Préservation de la Planète, Développement Durable et Écocitoyenneté» στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη  διαδικτυακή συνάντηση, με μαθητές  του σχολείου  Ecole primaire publique Mouguerre-Bourg, της Γαλλίας. Σε αυτή τη συνάντηση οι μαθητές μας, είχαν την ευκαιρία να παίξουν διαδικτυακά με τους μαθητές της Γαλλίας το Παιχνίδι της Περιγραφής, Le Jeu de la déscription. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού άκουγαν την περιγραφή ενός μαθητή της άλλης τάξης και μάντευαν ποιος είναι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στην πρόκληση. Στις επόμενες μέρες το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί και στην Αγγλική γλώσσα. Η ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός των παιδιών, μας οδήγησε να κανονίσουμε το επόμενο ραντεβού μας πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, με καινούριο περιεχόμενο επικοινωνίας και ανταλλαγής.

Το πρόγραμμα Erasmus, μας δίνει πραγματικά την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τη διδασκαλία μας, εν προκειμένω στις τάξεις της ξένης γλώσσας, να αναπτύξουμε τη βιωματική προσέγγιση στη μάθηση και τις διδακτικές πρακτικές μας. Υλοποιώντας το Ευρωπαϊκό αυτό Πρόγραμμα, επιδιώκουμε με την εφαρμογή καινοτόμων και καλών πρακτικών, την καλλιέργεια αξιών σχετικά με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη, την καλλιέργεια οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, την ευαισθητοποίησή των μαθητών μας σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τον εθελοντισμό  και την διαγενεακή αλληλεγγύη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η δραστηριότητα εντάσσεται και στον δεύτερο και τρίτο Θεματικό άξονα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: ΦΡΟΝΤΙΖΩ  ΤΟ  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ  ΚΑΙ  ΕΝΕΡΓΩ 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων