Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Εβδομάδα δράσεων

Δεκ 20196

 

 

 

 

 

 

 

Εβδομάδα δράσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία και της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού στη σχολική μας μονάδα. Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν:

  • Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου Δράση ευαισθητοποίησης από την Προϊσταμένη και εκπαιδευτικούς της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κ.Ε.Σ.Υ. Φωκίδας.
  • Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου συμμετείχαμε με φωτογραφικό υλικό των δράσεων μας, στην κεντρική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στην αίθουσα Jacqueline de Romilly στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
  • Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων συμμετείχαν σε δράση ευαισθητοποίησης σε θέματα ΑμεΑ και εθελοντισμού που διοργανώθηκε από τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και τηνΚινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Φωκίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα ΑμεΑ (3 Δεκεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου). Η δράση περιελάμβανε 8 (οκτώ) σύντομα εργαστήρια διάρκειας 15 (δεκαπέντε)  περίπου λεπτών τα οποία  οι μαθητικές ομάδες επισκέπτονταν κυκλικά με συνολική διάρκεια δράσης 2 (δύο) περίπου ώρες. Πάνω από 200 μαθητές των Δημοτικών Ιτέας και Δεσφίνας, καθώς και του Γυμνασίου και Λυκείου Ιτέας συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση. Τα εργαστήρια ήταν:
    1. Εξοικείωση με τη χρήση της Νοηματικής (Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Φωκίδας)
    2. Εξοικείωση με τη μέθοδο Braille (Κέντρο Ημέρας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων Φωκίδας)
    3. Γνωριμία με τη Θεραπευτική Ιππασία (Σύνδεσμος θεραπευτικής Ιππασίας, Ελλάδας)
    4. Εξοικείωση με την εικαστική θεραπεία (Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Φωκίδας)
    5.  Ενημέρωση για πρώτες βοήθειες που παρέχονται σε περίπτωση πνιγμού (Σύλλογος Ελεύθερων και Αυτόνομων Δυτών ν. Φωκίδας «Κρισσαίος»)
    6. Ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος (Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού)
    7. Ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία (Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ιτέας «ο Πελεκάνος»)
    8. Ευαισθητοποίηση σε θέματα ΑμεΑ «Μπες στη θέση μου» (Κέντρο Πρόληψης Χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «Διαδρομή» Άμφισσας)
    Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στη σχολική μας μονάδα πραγματοποιήθηκαν, βιωματικές δράσεις προβληματισμού και ευαισθητοποίησης, κινητικές δραστηριότητες, προβολή ταινιών, εικαστικό εργαστήρι, κ.α.. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία με παιγνιώδη τρόπο να «μπουν στον κόσμο» των ατόμων με ειδικές ανάγκες και να  κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες και τις  καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και να αναγνωρίσουν τις ειδικές τους ικανότητες και δεξιότητες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Δεκέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων