Μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄ Τάξης!!!

Απρ 20192

Δεύτερο  μάθημα κολύμβησης, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας  για τους μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας  και σήμερα είχαμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας την διακεκριμένη  Πρωταθλήτρια Κολύμβησης Έφη Γκουλή (Χάλκινο μετάλλιο  στους Παραολυμπιακούς στο Μεξικό το 2017,  Χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Δουβλίνο τον Αύγουστο του 2018, Πρωταθλήτρια Ελλάδας και κάτοχος έξι Πανελληνίων ρεκόρ). Στο κολυμβητήριο  υποδέχτηκε  τους μαθητές μας η Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της Δ/νσης Π.Ε. Φωκίδας κ. Πάλλα Στυλιανή, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας κ. Μήταλας Θεόδωρος και οι  δύο γυμναστές με ειδικότητα κολύμβησης που διδάσκουν το μάθημα στα παιδιά. Η  Έφη Γκουλή  σε συνεργασία με τους γυμναστές μίλησε στα παιδιά για τους Παραολυμπιακούς αγώνες, τους έδειξε τα διάφορα στυλ κολύμβησης και έκανε μαζί τους εξάσκηση στη πισίνα.Τα παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο πραγματικά ενθουσιασμένα.  Ευχαριστούμε πολύ την Έφη Γκουλή που ήταν συνεπής στη δέσμευσή της να έρθει στο κολυμβητήριο όταν θα άρχιζαν τα μαθήματα κολύμβησης και της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα άμεσα σχέδιά της αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη σχολική μας μονάδα εφαρμόζεται για τους μαθητές μας πρόγραμμα κολύμβησης,στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας. Η Κολύμβηση  είναι ένα από τα αντικείμενα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, όπως αναφέρεται στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών και το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας και ειδικότερα:

  • η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής
  • ο χειρισμός έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον
  • η αποφυγή του πνιγμού
  • η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό
  • η εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων
  • η εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία
  • η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας, συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των μαθητών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Translate

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σαν σήμερα

19/10/1943: Ο μεταπτυχιακός φοιτητής ʼλμπερτ Σατζ ανακαλύπτει την στρεπτομυκίνη, το πρώτο αντιβιοτικό φάρμακο για την καταπολέμηση της φυματίωσης.

European Radio Logo

Kατηγορίες



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων