ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

DSCN2693Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην αυλή των δημοτικών σχολείων, ημερίδα αφιερωμένη στους παραολυμπιακούς αγώνες.

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, πραγματοποιήθηκε σε ένα χαρούμενο και γιορταστικό κλίμα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με αθλήματα στα οποία αγωνίζονται και διακρίνονται αθλητές με κινητικά, οπτικά, νοητικά, ακουστικά προβλήματα.

Η προσπάθεια να παίξουν μπάσκετ με αμαξίδια, γκόλμπολ με δεμένα μάτια –άθλημα για αθλητές με μειωμένη όραση- βόλεϊ καθιστών, μπότσια –άθλημα για άτομα με τετραπληγίες- τους οδήγησε σε  αναθεώρηση των όσων πίστευαν μέχρι τώρα για τον εαυτό τους και για τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος.

Τα παιδιά της ΣΤ τάξης των σχολείων μας συμμετείχαν σε όλα τα αθλήματα κυκλικά, παίζοντας με τους συμμαθητές τους καθώς και με τα παιδιά από το ΕΛΕΠΑΠ που ήταν καλεσμένα στην εκδήλωση.

Μετά το τέλος των αθλημάτων υπήρχε μία πολύ ωραία έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους. Ο χορευτής σε αμαξίδιο Γιώργος Σουσουγκέλης με την παρτενέρ του την δασκάλα του σχολείου κα Ευδοξία Βασιλειάδου μας μάγεψανDSCN2803

με τις υπέροχες χορευτικές φιγούρες τους. Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν τέτοιος που συνέχισαν να χορεύουν μαζί με τους δύο χορευτές-και όλους τους δασκάλους του σχολείου- για πολλή ώρα ακόμη.

Η υπέροχη αυτή εκδήλωση-αφιέρωμα στα παραολυμπιακά αγωνίσματα, έκλεισε με μία ομιλία συζήτηση των μαθητών με τους πρωταθλητές της κολύμβησης με κινητικά προβλήματα Καραγκιοζίδη Θεόδωρο και Πιλάγκο Σωκράτη, οι οποίοι συζήτησαν με τους μαθητές το θέμα των αθλητών που αν και δεν είναι αρτιμελείς καταφέρνουν να διακρίνονται σε απαιτητικούς στίβους.

Ήταν μία καταπληκτική ημέρα για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Όλοι έφυγαν χαρούμενοι, αισιόδοξοι, δυνατοί, σίγουροι ότι κανένας δεν είναι κατώτερος από τον άλλο, κανένας δεν είναι καλύτερος ή υποδεέστερος. Η δύναμη βρίσκεται μέσα μας, αρκεί να την ανακαλύψουμε και να την κάνουμε πράξη.

DSCN2669