Οικολογική βράβευση στο Πανόραμα – «Nαι στην ανακύκλωση» είπαν 18 σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη!

Ναι στον αγώνα για λιγότερα σκουπίδια και περισσότερη ανακύκλωση από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Θέλοντας να ενισχύσει τις αξίες της οικολογίας στη νέα γενιά ο δήμος βραβεύει τις βιωματικές δράσεις όλων των σχολείων που συμμετείχαν στον σχολικό διαγωνισμό «Πάμε Ανακύκλωση», που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Followgreen» και ο οποίος υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, την ΑΦΗΣ Α.Ε και το πρόγραμμα ανακύκλωσης αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού συμμετείχε και η Σχολική μας Μονάδα, αφού προηγουμένως εξοπλίστηκε με κάδους ανακύκλωσης, συγκέντρωσε ξεχωριστά υλικά, όπως χαρτί, μπαταρίες και αλουμίνιο. Συλλέγοντας πόντους ενισχύθηκε η προσπάθεια του Σχολείου στον διαγωνισμό, ενώ στο παιχνίδι των πόντων συμμετείχαν και οι γονείς, ενισχύοντας την προσπάθεια των μαθητών/τριών με τη δωρεά πόντων επιβράβευσης, αφού πρώτα είχαν κάνει την εγγραφή τους στην πλατφόρμα του «Followgreen». Στέλνοντας έτσι το οικολογικό μήνυμα για τη μείωση των απορριμμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης.
Η εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων δράσεων θα γίνει την Πέμπτη 18 Απριλίου,  στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος,όπου θα βραβευτούν όλοι οι συμμετέχοντες με επαίνους και δώρα συμμετοχής για τις σχολικές τους μονάδες.