Σχολική εκδρομή

Η σχολική εκδρομή στην Αθήνα της έκτης τάξης του σχολείου μας (23/02/2019-25/02/2019) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης, τον Ιερό Βράχο Ακρόπολης  και το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Βουλή των Ελλήνων

Οι μαθητές/-τριες ξεναγήθηκαν στο κτίριο του Κοινοβουλίου και στην παρουσιαζόμενη έκθεση Ρήγας Βελεστινλής, ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και για τις βασικές αρχές και αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Οι μαθητές/-τριες και γονείς ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση, όπου μέσα από ζωγραφικά και χαρακτικά έργα, σημαίες και όπλα από τους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες, προσωπικά αντικείμενα ιστορικών μορφών, έγγραφα και φωτογραφίες, οικιακά σκεύη και εργαλεία καθώς και παραδοσιακές φορεσιές και έργα της νεοελληνικής χειροτεχνίας διαγράφεται η ιστορική πορεία του Ελληνισμού από την ‘Aλωση της Κωνσταντινούπολης (1453) συμβολικά μέχρι τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41.

Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Τέσσερις  ξεναγοί ξενάγησαν μαθητές/-τριες  και γονείς στις μόνιμες συλλογές του μουσείου.

 

 

 

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι μαθητές/-τριες και οι γονείς περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος , της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.