11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Σαν σήμερα γεννήθηκε η UNICEF (11 Δεκεμβρίου 1946) για να βοηθήσει τα παιδιά της κατεστραμμένης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ευρώπης.

Από το 1949 και έως το τέλος της δεκαετίας του ’60, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες, η UNICEF βοήθησε και στήριξε τα παιδιά στην Ελλάδα, προσφέροντάς τους φάρμακα, εκπαιδευτικό υλικό, παστεριωμένο γάλα, συσσίτια κ.α.

Σήμερα  η UNICEF εξακολουθεί να στηρίζει και να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών στη χώρα μας.

Συνεχίζει στην Ελλάδα το πρόγραμμα εμβολιασμών σε παιδιά περιθωριοποιημένων ή ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, παρέχει δώρα και παιχνίδια σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία. Διανέμει σχολικό υλικό σε μαθητές με τη βοήθεια των χορηγών της. Προσφέρει μέρες χαράς στα παιδιά που διαμένουν σε κέντρα προστασίας της χώρας.

Συνεχίζει επίσης τα προγράμματά της σε όλο τον κόσμο για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, καθαρού νερού, εκπαιδευτικού εξοπλισμού, προστατεύοντας παράλληλα τα παιδιά από το trafficking, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου με τη συνεργασία της ΧΑΝΘ Ασβεστοχωρίου τίμησαν την ημέρα με ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Αίθουσα Εκδηλώσεων και ομαδικά παιχνίδια στην αυλή του σχολείου.