ΜΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ…

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου επισκέφτηκε την τάξη μας ένας μελισσοκόμος. Ευτυχώς ήρθε μόνος του… χωρίς δηλ. τις μέλισσές του… Βέβαια, επειδή εκείνο το πρωινό είχε βαριά συννεφιά, και να θέλαμε να μας επισκεφτούν οι μέλισσες δε θα μας έκαναν τη χάρη, γιατί όπως μας ενημέρωσε ο μελισσοκόμος, αυτές βγαίνουν από το μελίσσι τους μόνο όταν έχει ήλιο.. Ο ήλιος τις βοηθάει στον προσανατολισμό τους κι έτσι καταφέρνουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύουν να χαθούν. Και θα συνέβαινε σίγουρα αυτό αν αναλογιστούμε ότι η μέλισσα πετάει μέχρι και 3 χλμ. την ημέρα προκειμένου να βρει γύρη και επιστρέφει στο μελίσσι της, που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα από τη μυρωδιά…

Μάθαμε πώς καταφέρνει ο μελισσοκόμος και δεν τον τσιμπούν οι μέλισσες, όταν φροντίζει τις κυψέλες του και είδαμε από κοντά τον εξοπλισμό και τα εργαλεία που χρησιμοποιεί.

Εκείνο που μας έκανε όμως ιδιαίτερη εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο έχουν οργανώσει οι μέλισσες την κοινωνία τους, που γιατί όχι, ας αποτελέσει παράδειγμα μίμησης και για μας τους ανθρώπους….

ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ  .....

  • Το κεντρί της μέλισσας αποδείχθηκε αποτελεσματικό φάρμακο για τους πόνους στις κλειδώσεις και τα αρθριτικά; ( πες το στους μεγαλύτερους, που σίγουρα υποφέρουν από τέτοια πονάκια…)
  • Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες, ο πλανήτης μας θα’ χει λίγα χρόνια ζωής;
  • Το μέλι, που φτιάχνει η μέλισσα, σου  δίνει δύναμη, ενέργεια και πνευματική διαύγεια χωρίς να παχαίνει; ( το τελευταίο για τα κορίτσια που ανησυχούν με το βάρος τους)

Οι μαθητές της Δ’ τάξης