Επιμορφωτική Συνάντηση

DSCN3326Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η Σχολική Σύμβουλος της 8ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Αναγνωστοπούλου, διοργάνωσε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Εμπειρίες και εντυπώσεις από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα». Η επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου και την παρακολούθησαν 40 περίπου εκπαιδευτικοί.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

1) Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Global Citizenship steps in Europe» που υλοποιεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου. Οι  Νίκος Βουδρισλής, Κατερίνα Μαρκίδου και Ευγενία Τσόκου παρουσίασαν τις δράσεις του προγράμματος, τις επιμορφωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία, Γερμανία και Ελλάδα καθώς και την επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Galway της Ιρλανδίας σχετικά με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch.

2) Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ In the Paradise Garden of Europeπου υλοποιεί το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Οι Γιάννης Μιχάλης, Δημοσθένης Αλεξιάδης και Αριστείδης Παπαδόπουλος παρουσίασαν το πρόγραμμα και την εμπειρία τους από τις επιμορφωτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πολωνία και Λετονία.

3) Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ του 24ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που αφορά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Οι Αναστασία Νικολακούδη και  Δημήτρης Τομπουλίδης, παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας και Φινλανδίας αντίστοιχα, καθώς και την εμπειρία τους από τις επίσκεψεις που πραγματοποίησαν σε σχολεία των χωρών αυτών.

4) Τέλος η εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος, Θεοδώρα Φρατζολά, παρουσίασε την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Teachers for Europe, δράση που στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών για τα ευρωπαϊκά θέματα.

DSCN3305 DSCN3313 DSCN3315 DSCN3318DSCN3322DSCN3324 DSCN3325

Αφήστε μια απάντηση