Καθαριότητα δάσους Κουρί

Στις 27-4-2015, μια ανοιξιάτικη ηλιόλουστη ημέρα, τα σχολεία του Ασβεστοχωρίου, ανεβήκαμε με λεωφορεία του Δήμου στο «δικό μας» δάσος Κουρί. Ο στόχος μας; Να καθαρίσουμε, όσο μπορούσαμε το χώρο από σκουπίδια που άφησαν κάποιοι ανεύθυνοι «φυσιολάτρες».

Ξαμοληθήκαμε, λοιπόν, στις ραχούλες και τις ρεματιές και βρήκαμε κρυμμένους θησαυρούς. Άλλοι με αλλοιωμένα χρώματα, άλλοι σε προχωρημένη αποσύνθεση και άλλοι να στέκουν αγέρωχοι, αναλλοίωτοι μέσα στο χρόνο (πλαστικά). Εγκαταλελειμμένα σκυλόσπιτα με άπειρα σκουπίδια τριγύρω, λάστιχα, φιαλάκια, κόλλες, σκισμένα ρούχα, μαξιλάρια, παπούτσια, κουτιά από σπρέι και λάδια οχημάτων, διάφορα πλαστικά μπουκάλια, πιάτα, σακούλες, σπασμένα γυαλιά, μέχρι και μπαλάκια, του παραδοσιακού για την περιοχή γκολφ, ήταν μερικά από τα αντικείμενα που συλλέξαμε.

Χαρά και ικανοποίηση από τη δουλειά μας, διασκέδαση από το μεταξύ μας χαβαλέ, μα συγχρόνως λύπη γι’ αυτά που βλέπαμε και ντροπή για την κατάντια του πολιτισμού και του ήθους μας, ήταν κάποια απ’ τα συναισθήματα που νιώσαμε.

Μετά την καθαριότητα ακολούθησε χαλάρωση, παιχνίδι στη φύση κι ποδαρόδρομος κατά την επιστροφή μας στο Σχολείο.

Ας ελπίσουμε ότι στην επόμενη εξόρμηση μας στο Κουρί οι σακούλες μας να είναι άδειες….

Το οικολογικό, εθελοντικό, ευαίσθητο Ε2 τμήμα

P1060327 P1060328 P1060340