Μεταμορφωμάγοι

  • Τι είναι οι μεταμορφωμάγοι;

Οι μεταμορφωμάγοι ονομάζονται οι μάγοι και οι μάγισσες που έχουν την ικανότητα να αλλάζουν την εμφάνιση τους με την θέληση τους χωρίς να χρειάζονται κάποιο φίλτρο ή ξόρκι σε αντίθεση με τους περισσότερους μάγους.

  • Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στους Animagi και στους μεταμορφωμάγους;

Σε αντίθεση με οι Animagi, οι Μεταμορφωμάγοι μπορούν να πάρουν μια μεγάλη ποικιλία μορφών, αλλάζοντας φύλο και ηλικία, μοιάζοντας με οποιονδήποτε, ή ακόμα και απλώς αλλάζοντας ένα μέρος της εμφάνισής τους, όπως το χρώμα των μαλλιών ή το σχήμα της μύτης τους. Αν και οι Animagi μπορούν επίσης να μεταμορφωθούν κατά βούληση, μπορούν  μόνο να μεταμορφωθούν σε μια ζωική μορφή που καθορίζεται από τα εσωτερικά τους χαρακτηριστικά.

  • Γίνεται κανείς να μάθει πως να γίνει Μεταμορφωμάγος;

Όχι κάτι  τέτοιο είναι αδύνατο, αφού μεταμορφωμάγος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Επίσης υπάρχει περίπτωση να είναι ένα κληρονομικό ταλέντο όπως στην περίπτωση της Τονκς και του Τέντι.  Κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί μιας και η ικανότητα παρουσιάζεται από πολύ νωρίς στην ζωή ενός Μεταμορφωμάγου. Για παράδειγμα ο Τέντι άλλαξε το χρώμα των μαλλιών του, μόλις γεννήθηκε.

513efc013ff5ad34719c1d25bfd502d7292e57d5 hq

  • Πώς αλλάζει ένας Μεταμορφωμάγος την εμφάνιση του;

Όπως φαίνεται δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εκπαίδευση για αυτούς τους μάγους καθώς είναι ένα σπάνιο ταλέντο. Έτσι μάλλον οι Μεταμορφωμάγοι βελτιώνονται μόνοι τους και μαθαίνουν από τα λάθη τους. Όπως φάνηκε και από την Τονκς, πρέπει απλά να συγκεντρωθεί λίγο έτσι ώστε να αλλάξει την εμφάνιση της.  Ακόμη όπως πολλοί άλλοι τύποι μαγείας, οι ικανότητες ενός Μεταμορφωμάγου επηρεάζονται και από την συναισθηματική του κατάσταση. Τα έντονα συναισθήματα, όπως το σοκ ή η λύπη, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ικανότητές τους σε σημείο που να δυσκολευτούν να τις χρησιμοποιήσουν. Για παράδειγμα, η Τονκς δυσκολεύτηκε να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές της μετά το θάνατο του Σείριου, όταν ήταν σε κατάθλιψη για τα συναισθήματά της για τον Ρέμους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων