Ιππόγρυπες

Ένα από τα πιο γνωστά μαγικά πλάσματα που συναντάμε στον κόσμο του Χάρι Πότερ, είναι ο Ιππόγρυπας. Έχει τα μπροστινά πόδια, τα φτερά και το κεφάλι ενός γιγάντιου αετού, καθώς και το σώμα, τα πίσω πόδια και την ουρά ενός αλόγου. Μοιάζει αρκετά με ένα άλλο μαγικό πλάσμα, το Griffin, με το πίσω μέρος του αλόγου να αντικαθιστά το πίσω μέρος ενός λιονταριού. Επιπλέον τα μάτια του είναι φωτεινά πορτοκαλί και τα νύχια του στα μπροστινά του πόδια έχουν μήκος περίπου 15 εκατοστά. Ακόμη το χρώμα τους ποικίλει.

1d0d1f0079c08fc7a6e9d509533be589

Οι ιππόγκριπες είναι σαρκοφάγοι και εξαιρετικά επικίνδυνοι μέχρι να εξημερωθούν, κάτι που πρέπει να επιχειρήσει μόνο μια εκπαιδευμένη μάγισσα ή μάγος. Η διατροφή του ιππόγρυπα αποτελείται κυρίως από έντομα, πουλιά και μικρά θηλαστικά όπως τα κουνάβια. Κατά την αναπαραγωγή, χτίζουν φωλιές στο έδαφος και γεννούν μόνο ένα αυγό την φορά. Το αυγό εκκολάπτεται συνήθως σε είκοσι τέσσερις ώρες. Τα βρέφη είναι ικανά να πετάξουν μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά χρειάζονται πολλοί μήνες μέχρι να γίνουν αρκετά δυνατά για να συνοδεύσουν τους γονείς τους σε μακρινά ταξίδια.

AdmiredWellwornIndiancow size restricted

Όταν οι άνθρωποι πλησιάζουν αυτά τα πλάσματα, πρέπει να τηρείται μια σωστή εθιμοτυπία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος. Οι ιππόγρυπες είναι πολύ περήφανα πλάσματα και ένα άτομο πρέπει να δείξει τον κατάλληλο σεβασμό υποκλινόμενος σε αυτούς και περιμένοντας να υποκλιθούν και αυτά πριν πλησιάσει. Η οπτική επαφή θα πρέπει να διατηρείται καθ’όλη την διάρκεια, χωρίς ούτε ένα βλεφάρισμα. Αν κάτι πάει στραβά ή δεν δείξει ο μάγος σεβασμό τότε ο ιππόγρυπας μπορεί να επιτεθεί. Ωστόσο αν και περήφανοι, είναι πολύ πιστοί και προστατευτικοί σε όσους έχουν κερδίσει  την εμπιστοσύνη τους.

117969

Οι ιδιοκτήτες αυτών των πλασμάτων είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να κάνουν μάγια στον ιππόγρυπα ώστε να μην γίνεται αντιληπτός από τους Μαγκλ. Επίσης η χρήση αυτών των μαγικών πλασμάτων για προσωπική μεταφορά είναι παράνομη.

Τέλος το όνομα τους προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη ‘ίππος’ και το γρύπας, το πλάσμα που μοιάζει με τον ιππόγρυπα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων